Панчево

Проглашени најбољи спортисти и спортисткиње у 2021. години

НАЈБОЉИ СУ, БЕЗ ДИЛЕМЕ, АЊА И ЂОРЂЕ

· За најбољи клуб проглашен је Карате клуб „Динамо“, а за најбољег тренера Предраг Стојадинов, тренер тог клуба

 

Као и сваке, тако и ове године, на њеном измаку, Спортски савез Панчева прогласио најбоље спортисте и спортисткиње у 2021. години.

На свечаности одржаној у Културном центру, за најбољу спортисткињу (није се ни сумњало) проглашена је Ања Цревар, пливачица „Динама“, вицешампионка Европе, док је заа најбољег спортисту проглашен Ђорђе Салапура, каратиста КК „Динамо“, који је на Светском првенству у каратеу освојио сребрну медаљу.

За најбољи клуб проглашен је Карате клуб „Динамо“, а за најбољег тренера Предраг Стојадинов, тренер тог клуба.

Слободан Битевић, председник Спортског савеза Панчево, истичући ову годину као изузетно успешну, рекао је:

Била је сјајна ова 2021. година у спортском смислу за нас. Иако наши спортисти због ковид мера нису могли да оду на сва такмичења успели смо да наш град и епитет да смо град спорта оправдамо тако што смо донели медаље са светских и европских, балканских и државних такмичења. То нас чини изузетно поносним и сврстава нас у најбоље градове. Друга ствар је да смо као Спортски савез Панчево овогодишњи добитници Мајске награде од стране Спортског савеза Србије за најбољи територијални савез. То нас чини изузетно поносним и велики је подстрек за даљи рад и у наредној години”.

У категорији пионира најбољи су Милица Секуловић и Стефан Тодосијевић, чланови Рвачко спортског удружења “Динамо”. Најбољи кадети су Наташа Митровић, чланица Клуба дизача тегова “Динамо” и Алекса Ђуровић, члан Џудо клуба “Динамо”. Међу јуниорима најбољи су Марија Мркела, атлетичарка “Динама” и Лука Глигорић из Триатлон клуба “Тамиш”.

За најбољег ветерана проглашен је џудиста Славко Станишић, док је признање за спортског радника добио Зоран Наунковић из ФК “Железничар”.

Специјалне награде за допринос развоју спорта добили су Александар Стевановић, градоначелник Панчева,, Миомир Калабић из Рагби клуба “Динамо” и Светлана Савин, дугогодишња радница Спортског савеза Панчево.

Јубиларне награде су добили Бадминтон клуб “Динамо” за 10 година рада и Стреличарски клуб “Панчево” за четири деценије постојања.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево