Зрењанин

Признање НИС-у за допринос у области спорта

ПРИЗНАЊЕ „СПОНЗОР –ДОНАТОР 2017“

Спортски савез Града Зрењанина доделио је компанији НИС признање „Спонзор-донатор 2017“, у оквиру уручења Годишњих награда најистакнутијим појединцима, спортским колективима и спонзорима.

НИС је награђен као друштвено одговорна компанија која дуги низ година, на различите начине подржава спортске пројекте, удружења и појединце са територије Града Зрењанина.

„НИС подржава пројекте из области спорта јер желимо да промовишемо здрав начин живота и спортске вредности. Само на територији Града Зрењанина смо од 2009. године у спортске пројекте уложили више од 50 милиона динара, а како бисмо додатно подржали рад спортских удружења у овом граду сва средства из програма „Заједници заједно“ у 2017. години за Зрењанин су усмерена у пројекте из области спорта. НИС ће и у наредном периоду наставити успешну сарадњу са Зрењанином у различитим сегментима друштвене одговорности“, изјавио је Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације НИС-а.

У оквиру програма друштвене одговорности, НИС од 2009. године подржава бројна спортска удружења из Зрењанина, а нека од њих су фудбалски клуб „Раднички Зрењанин“, кошаркашки клуб „Пролетер“, рукометни клуб „Пролетер-Нафтагас“, одбојкашки клуб „Клек“, карате-клуб „Зрењанин“, омладински џудо клуб „Пролетер“, Спортски клуб за децу и омладину са посебним потребама „Хенди спорт“, Стонотениски клуб инвалида Зрењанина “К2“ и многи други.

Селеуш

Успешан почетак рада Удружења жена „Марија Вучетић Прита“

МАРИЈА СЕ ВРАТИЛА У СЕЛЕУШ

Поводом међународног дана борбе против рака, у Селеушу је успешно организована трибина, на тему превенције и борбе против рака.
Домаћин трибине било је новоформирано Удружење жена „Марија Вучетић Прита“, чија је прва председница Аница Поткоњак, а гост и предавач на трибини био је др Бранислав Гајић.
Отварајући трибину, председница Уније жена СНС општине Алибунар,  Данијела Лончар, изразила је задовољство чињеницом што су се жене у солидном броју одазвале позиву да присуствују предавању у организацији  Удружења, које носи име прве лекарке – Српкиње  са простора некадашње Угарске државе.

„Спремност да се едукујемо и бринемо о свом здрављу, говори о нашој одговорности према нама самима, према нашим најмилијима, а у крајњем случају и према друштву у којем живимо“, рекла је Данијела Лончар.

Нови Козјак

Уз добровољни рад мештана и помоћ Општине

РЕНОВИРАНА ШКОЛСКА САЛА

Свакодневим добровољним радним акцијама, мештани Новог Козјака предвођени Станком Беочанином и Драганом Жабеком, постепено су уређивали простор око школске сале, као и њену унутрашњост. Средства за извршење пројекта санације и реновирања обезбеђена су из буџета Општине Алибунар.

Сала је изграђена 1970. године у склопу Основне школе, а од 2006. године због оштећења није коришћена. Након деценије запуштени и оронули зидови сале, на иницијативу члана Општинског већа задуженог за привреду, урбанизам и комуналне делатности, Козјачанина Војкана Диклића, доведени су у адекватно и безбедно стање.

„Предиван је осећај чути веселост деце која после дужег времена имају где да се играју. Жагор веселе деце опет одјекује до центра нашег места“, рекао је Диклић, истичући да је то само још један корак за „подстицај за лепшу будућност нашег места“. Отварању реновираног објекта присуствовао је и председник Општине Алибунар Предраг Белић, изјавио да ће „локална самоуправа и у наредном периоду учествовати у пројектима санација и уређења спортских и других пројеката широм општине Алибунар, где год је то потребно“.

Локве

Шварглијада – Локве 2018  – тринаести пут

ТАКО ТО РАДЕ ЛОКВАНЦИ

У  Локвама је одржана “Шварглијада – Локве 2018.”. Тринаести пут.

Манифестацију је отворио председник Скупштине општине Алибунар Синиша Гавранчић, пожелевши добродошлицу великом броју  посетилаца и љубитеља манифестација оваквог типа. “Велика ми је част да отворим фестивал шваргле и желим да испред локалне самоуправе поздравим све мештане, наше драге госте, такмичаре и излагаче. Такође, изузетно ми је драго да ова манифестација из године у годину постаје све бројнија и да успешно окупља све већи број излагача и посетилаца. То је гарант да ће трајати још дуго, негујући традицију и промовишући производњу сухомеснатих производа, по којим је познат наш крај”.

Госте је поздравио и помоћник Покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Милорад Малић, који је истакао да Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство подржава манифестације овог типа.

Честитајући организаторима на успешно обављеном послу, Малић је поручио да су „врата Покрајинског секретаријата отворена за све“ и да „Покрајинска влада опредељује средства за пољопривредне произвођаче, како би унапредила њихову производњу“.

Алибунар

„Лов на банатску лисицу“ – петнаести пут заредом

ОДСТРЕЉЕНО СЕДАМ ЛИСИЦА

У циљу одржавања прихватљивог броја предатора на територији општине Алибунар, као и на највећем делу територије националног парка Делиблатска пешчара за коју смо одговорни, уназад петнаест година организује се и одржва традиционални лов на банатску лисицу.

Током викенда, више од 300 ловаца  кренуло је у хајку на банатску лисицу. Хајка се кретала у риту између места Селеуш и Локве, где је лисица и најбројнија. Ловило се само одмерено и плански, па је тако у складу са законским нормама одстрељено седам лисица. 

И ове, петнаесте године заредом, организатори и домаћини су били ловачко удружење “Срндаћ” и Туристичка организација општине Алибунар.

Пуну подршку овом традиционалном дешавању пружила је и општине Алибунар. На општинском ловишту најраспрострањенији су фазани, зечеви и срнећа дивљач, док су на ободу Делиблатске пешчаре веома распрострањени лисице и шакали.

Овча

Турнир мини-макси лиге у малом фудбалу

ПРВО МЕСТО „МУНДИЈАЛУ“ ИЗ ПАНЧЕВА

На мини-макси турниру у малом фудбалу, одржаном у Овчи пре две недеље, прво место освојила је екипа „Мундијал“ из Панчева.

На турниру су учествовали дечаци рођени 2007. године, подељени у три групе, да би се најбољи по групама састали у финалу.

У конкуренцији 18 екипа из Београда, Ниша и још неких градова Србије, као најбољи показали су се „Мундијалци“ из Панчева, који су после шест одиграних утлкмица освојили прво место.