ПОДСТРЕК... Јован Репац и Владана Ташевски, ђак генерације Пољопривредне школе „Вршац“

Пландиште

Пријем председника општине за ђака генерације Пољопривредне школе „Вршац“

А ТО ЈЕ ВЛАДАНА ИЗ ПЛАНДИШТА

• Локална самоуправа је неизмерно поносна на сваки успех наших ученика и студената и увек ће се трудити да тај труд и награди – истакао је Јован Репац, председник општине

После награда за најбоље  основци из свих основних школа са територије општине Пландиште, Јован Репац, председник општине, наградио је и најбољу средњошколку из ове општине, а то је Владана Ташевски, ђак генерације Средње пољопривредне школе  „Вршац“.

У присуству Јелене Леонтијевић, председнице Комисије за доделу новчаних награда најбољим ученицима и студентима са територије општине Пландиште, Јован Репац је Владани Ташевској уручио пригодну поклон књигу и наградни коверат са 30.000 динара.

Даље школовање Владана Ташевски наставиће у Зрењанину, где је успешно положила пријемни испит на Техничком факултету „Михајло Пупин“, чиме је стекла и право на добијање стипендије од Општине Пландиште.

Ево шта је председник Репац рекао након уручења награде Владани Ташевски:

“Велика ми је част и задовољство што данас имам прилику да угостим ђака генерације Пољопривредне школе у Вршцу, Владану Ташевски, која је дете из Општине Пландиште. Ово само говори о великом квалитету, труду и раду коју улажу наши ученици, не само у основним школама већи у средњим школама и на факултетима. Захваљујући управо том труду стижу и овако одлични резултати. Владана као ученица генерације показује да је у врло јакој конкуренцији она најбоља међу најбољима и такве успехе ми као локална самоуправа увек ћемо награђивати и тиме их подстицати да и даље буду вредни, да уче, да постижу резултате и да буду понос својим родитељима и читавој општини Пландиште. Локална самоуправа је неизмерно поносна на сваки успех наших ученика и студената и увек ће се трудити да тај труд и награди. Поред новчаних награда које делимо за најбоље ученике основних школа, најбоље студенте на основним, мастер и докторским студијама, локална самоуправа обезбедила је и помоћ у финансирању месечних карата за све ученике који путују до куће, било свакодневно или кроз викенд поласке. На овај начин желимо да помогнемо и дамо свој мали допринос њиховом школовању и да им дамо подстрек за рад и даље усавршавање”- истакао је Јован Репац.