ПОНОС ОПШТИНЕ... а када заврше факултете нада да ће се вратити у свој завичај

Пландиште

Пријем председника општине за 12 вуковаца из три основне школе у општини

А ЛУКА САРА И АЦА СУ И УЧЕНИЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

· Ви сте понос наше општине, надам се да ћете сви уписати жељене школе, да ћете и даље бити вредни и марљиви и да ћете свој успех крунисати факултетским дипломама и онда се вратити у своју општину како би применили сва своја стечена знања – истакао је Јован Репац, председник општине · За 12 вуковаца пригодне књиге и по 20.000 динара џепарца

  У Малој сали Општине Пландиште данас је одржана свечаност на којој су уручене награде најбољим ученицима основних школа са територије општине, вуковцима и ученицима генерације. Награђеним ученицима је Јован Репац, председник општине, свечано уручио Вукове дипломе, књигу и новчану награду у износу од 20.000 динара, које је обезбедила Општина Пландиште.

Поздрављајући све присутне ученике, наставнике и родитеље, председник Јован Репац је честитао најбољим ученицима на изузетно постигнутом успеху:

– Велика ми је част и задовољство што смо се данас окупили у оволиком броју, и што имам прилику да поздравим најбоље ученике, вуковце, у Општини Пландиште, њихове наставнике и родитеље. На овом месту видимо један стабилан и јак стуб напретка и развоја нашег образовног система. Захваљујући директорима и наставницима, њиховом труду, раду и посвећености, успешно је завршена још једна школска година која је изнедрила најбоље међу најбољима. Захваљујем се од срца свој деци који су уз много рада и одрицања постигли овако велики успех, успех на који су поносни пре свега њихови родитељи, али и сви ми данас присутни. Ово је велики дан за вас, ваше родитеље, али и за локалну самоуправу која је неизмерно поносна на сваког од вас. Уручивањем ових награда трудимо се да вам дајемо додатни подстрек за рад и напредак, да вам покажемо да се труд исплати и да ћемо увек бити ту за вас. Ви сте понос наше општине – поновио је Репац и изразио наду да ће се сви награђени ученици уписати жељене школе, да ће бити вредни и марљиви као и до сада и да ће свој успех једног дана крунисати факултетским дипломама и да ће се тада вратити се у своју општину како би применили сва своја стечена знања а тиме помогли својој заједници.

КАКО ДРУГАЧИЈЕ.. а ту су и поносни родитељи, разуме се!

Ове школске године, у ОШ “Доситеј Обрадовић“ са одличним успехом је основно школовање завршило 18 ученика, а осам њих је добило Вукову диплому, и то: Теодора Паску, Александар Недимовић Клипа, Емилија Секулић, Нина Гламочлија, Милица Бекић, Анабела Ивановски, Тамара Мајкић и Сара Милошевић. За ученика генерације проглашен је Александар Недимовић Клипа.

У ОШ ”Јован Стерија Поповић“ Велика Греда са одличним успехом било је пет ученика, а носиоци Вукове дипломе су: Сара Девић, Сара Павковић и Анђела Мркела. За ученицу генерације проглашена је Сара Девић.

У ОШ “Јован Јовановић Змај“ из Хајдучице ове године одличних ученика је било три, а носилац „Вукове дипломе“ из ове школе је Лука Течи, који је истовремено проглашен за ученика генерације.

Ученик генерације ОШ “Доситеј Обрадовић“ Александар Недимовић Клипа, који је иначе четврти и најмлађи ученик генерације из своје породице, је овом приликом захвалио својим родитељима, наставницима и директору и особљу школе на свој њиховој подршци без које не би постигао овакав успех: – Поносан сам што сам четврти ученик генерације из моје породице, пуно сам се трудио да будем одличан што није увек било лако али сам успео, захваљујући подршци родитеља. Жеља ми је да упишем Медицинску школу у Вршцу и уверен сам да имам довољно бодова за то.

ШТА РЕЋИ… Александар Недимовић Клипа, четврти ученик генерације у својој породици

Сара Девић, ученица генерације ОШ ”Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде је поносна на свој успех: – Захвалила бих свима који су били уз мене, пре свега својим родитељима, али и својој школи. Жеља ми је да упишем Правно-пословну школу и надам се и ту успеху.

Теодора Паску, носилац „Вукове дипломе“ из ОШ “Доситеј Обрадовић“, одељења у Маргити, такођ се захвалила својим родитељима и брату на подршци: – Трудила сам се, радила и исплатило се. Није било тешко, наставници су ми много помагали, као и моја породица. План ми је да упишем фармацију у Вршцу.

Овој свечаности, уз председника Општине Јована Репца, присуствовале и Магдалена Тошић, начелница Одељења за друштвене делатности и Јелена Леонтијевић, председница Комисије за доделу новчаних награда најбољим ученицима и студентима, као и директори основних школа са територије Општине Пландиште.

Иначе, Општина Пландиште доста средстава издваја за подршку својим најуспешнијим ученицима и студенатима, па је тако је недавно, наградила и своје најбоље студенте, када је 25 најуспешнијих академаца за ову школску годину добило новчану награду у износу од 80 хиљада динара.

                                                                                       (Старт 013)

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.