ТО ЈЕ ОНО ПРАВО... Александар Стевановић са „тројкама“ и њиховим срећним родитељима

Панчево

Пријем градоначелника Панчева за породице са тројкама

САМО ДЕО БОРБЕ ЗА ПОВЕЋАЊЕ НАТАЛИТЕТА

• Град Панчево ће и даље настојати да предузима и друге мере популационе политике, како би се родитељи подстакли на проширење породице – истакао је градоначелник Стевановић

Данас је, у Градској кући, Александар Стевановић, градоначелник Панчева, са Миленком Чучковићем, чланом Градског већа, имао посебно задовољство, а то је да  угости породице које имају – тројке. И не само угости. Наиме…

Одлуком о финансијској подршци породици са децом на територији града Панчева, поред осталих права, утврђено је и право на једнократну новчану помоћ мајкама за случај рођења тројки и четворки. Право на једнократну ночану помоћ мајкама за случај рођења тројки и четворки, остварују мајке након рођења тројки, сваке календарске године, до навршене 18 године, и сваке школске године, за набавку уџбеника и школског прибора, почев од пет и по година живота деце, односно, од похађања обавезног припремног предшколског програма до завршне године редовног средњег образовања деце, не старије од 19 година.

У 2021. години, за ову намену,  из буџета града Панчева исплаћена су средства у укупном износу од 2.400.000 динара.

– Данас имамо у гостима породице са тројкама са територије града Панчева којима је исплаћена једнократна новчана помоћ из средстава буџета града Панчева, која се сваке календарске године додељује након године рођења деце до осамнаесте године живота и затим сваке школске године за набавку уџбеника и школског прибора, почев од пет и по година живота деце, односно од похађања обавезног припремног предшколског програма до завршне године редовног средњег образовања деце.

У 2021. години за ову намену су из буџета града Панчева исплаћена средства у укупном износу од 2.400.000 динара, односно свакој од наведених породица у износу од 300.000 динара – 100.000 динара по детету. Као и сваке године, ево и ове године и то у оквиру „Дечје недеље“, уприличили смо пријем породицама са тројкама и ово је један од најлепших догађаја и мојих дужности као градоначелника. Трудимо се да породицама са тројкама помогнемо, олакшамо и смањимо бригу око најнеопходнијих потреба. Помоћ родитељима је део системске борбе за повећање наталитета. Град Панчево ће и даље настојати да предузима и друге мере популационе политике како би се родитељи подстакли на проширење породице.

Ми сваке године определимо и више новца за тројке и надамо се да ће их бити још, рекао је градоначелник Александар Стевановић  на пријему родитеља са тројкама.

Инааче, у 2021. години, тројке је до сада добило осам срећних породица: Живаљевић, Живковић, Васовић, Јездимировић, Жарков, Арамбашић, Лазаревић и породица Ђокић Радошевић.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево