ПОДРШКА... Недимовић, Божић и Репац током посете газдинству породице Родић

Пландиште

Посета министра Бранислава Недимовића  газдинству породице Родић у Купинику

БУДУЋНОСТ РЕГИЈЕ ЈЕ У УНАПРЕЂЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

• Општина Пландиште има велики пољопривредни потенцијал, а посета министра, бар једном годишње, потврђује чињеницу да Министарство пољопривреде и Влада воде рачуна и о малим срединама каква је наша – истакао је Јован репац, председник општине

Пошто је прошлог месеца посетио Белу Цркву, Вршац и Алибунар, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, заједно са покрајинским секретаром за исту област, Чедомиром Божићем, посетио је јуче и општину Пландиште.

Током радне посете, слично као и приликом септембарских посета јужном Банату, Бранислав Недимовић је посетио једно успешно пољопривредно газдинство, овог пута газдинство породице Родић у Купинику, која се бави производњом лешника.

У разговору са  пољопривредницима, министар Недимовић је напоменуо да се буџет за издвајања за подстицај  пољопривредној производњи и преради повећава сваке године и да се настоје у што већој мери олакшати приступ свим конкусима и фондовима везаним за ову област.

– Сви који поднесу валидну документацију могу рачунати да ће средства и добити – истакао је Недимовић, подсећајући да се средства обезбеђују у сврху куповине радних и прикључних машина, подизања хангара и силоса, као и нових засада и воћа и ратарских производа.

Министар је током разговора посебно истакао  чињеницу да Министарство пољопривреде издваја значајна средства за подстицај младима да се баве пољопривредом, јер је „будућност наше регије управо у унапређењу пољопривреде.“

Заједно са министром Недимовићем и покрајинским секретаром Божићем, у разговору са пољопривредницима учествовао је и Јован Репац, председник Општине Пландиште, који је, након разговора,  изјавио:

„Велико нам је задовољство што имамо ту привилегију да угостимо министра и што имамо част да нам у посету долази барем једном годишње. То само показује да Општина Пландиште има велики пољопривредни потенцијал и да Министарство пољопривреде и Влада Републике Србије воде рачуна и о малим срединама каква је наша. Посебно би се захвалио министру Недимовићу што је током своје радне посете обишао газдинство породице Родић у Купинику, која се бави узгојем коштуњавог воћа – лешника. Породица Родић има укупно 15 хектара засада под лешником и представља једног од лидера у нашем региону. Министар је током разговора са присутним пољопривредницима презентовао план министарства за наредну годину, а који се односи на субвенционисање, развој сточарства, развој малих и средњих предузећа за прераду воћа и поврћа, као и развој биогасних постројења и њихову важност за читаву општину“, рекао је  председник Репац.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.