УСПЕХ ЗА УСПЕХОМ... Снежана Марјанов (у средини), као председница Удружења жена

Панчево

Удружење жена „Панчевке Горњи град“

ПРЕОБРАЖЕЊЕ И СЕДАМ ПАНЧЕВКИ ГОРЊОГРАДСКИХ

• За само две и по године постале су препознатљив бренд на бројним манифестацијама

Поводом Преображенских дана и Преображења, славе МЗ „Горњи град“ у Панчеву, разговарали смо са Снежаном Марјанов, председницом Удружења жена „Панчевке Горњи град“, које је у овим данима имала изузетно  запажену улогу.

Само удружење настало је пре две и по године и има, за сада, седам чланица. Али…

-Иако смо малобројне, ми веома успешно радимо јер све наше чланице су врло активне, тако да малобројност надокнађујемо великом учинком свих седам наших чланица – каже председница Марјанов.

Шта то ради ово удружење жена?

-Ми сликамо на стаклу, ручно израђујемо накит и разне сувенире, радимо вез, правимо магнете на разне начине, имамо и предмете израђене у декупаж техници, кувамо домаћи сапун, али правимо и домаће колаче, као нпр. ролне, штрудле, куглофе… До сада смо учествовале на многим изложбама и базарима, како у граду Панчеву, тако и по другим местима у Србији, одакле смо се враћали са разним признањима и наградама – истиче наша саговорница, додајући да су то награде  од најлепшег направљеног колача па до најлепше уређеног штанда.

ПРЕОБРАЖЕЊЕ… Снежана Марјанов (прва с лева), као председница КУД „Чигра“

У сарадњи са Туристичком организацијом града Панчева, „Панчевке Горњоградске“ су ове године шест дана провеле на манифестацији Ускршњи базар, где су имале запажену улогу и посећеност.

Ових дана, у сарадњи са Месном заједницом „Горњи град“ учествовале су у тродневној манифестацији Преображенски дани, када им је у госте дошло чак 20 удружења из целог јужног Баната.  Тог, 17. августа, уз успешно порганизовану продајну изложбу, „Панчевке Горњоградске“ су организовале и наступ деце КУД „Чигре“, чија је председница – Снежана Марјанов, а онда и дружење, уз вечеру и музику, разуме се.

То није све сутрадан, 18. августа, „Панчевке Горњоградске“ биле су на хиподрому, у време када се одржавала традиционална фијакеријада, и представиле своје производе, који си по обичају наишли на изузетно добар пријем.

И, онда, на сам дан Преображења, 19. августа, „Панчевке Горњоградске“ су учествовале у свечаном резању колача у порти Преображенске цркве и послужењу свих присутних грађана, да би потом, КУД  „Чигра“, овог пута са наступом ветерана, подсетила бројне посетиоце на све дражи  староградских игара.

СиБ

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево