С ПОНОСОМ... отварање олимпијског базена, 21. август 2018. године

Вршац

Отворен градски олимпијски базен

ЗА СВЕ СПОРТОВЕ И ЗА УЖИВАЊЕ

• Поносна сам што смо на наслеђеним рушевинама успели да изградимо нови базен – истакла градоначелница Драгана Митровић, након пресецања врпце

У Вршцу је, у непосрдној близини градског језера, 21, августа, свечано отворен базен олимпијских размера. Пресецањем врпце базен је грађанима на коришћење предала Драгана Митровић, градоначеница Вршца, која се птом обратила новинарима:

-Године 2016. затекли смо једну рушевину, започету инвестицију са много нерешених проблема, са потпуно несређеном пројектно –техничком документацијом, што је резултирало и пријавама против одговорних лица. Поносна сам што смо на тим рушевинама успели да реализујемо један овакав пројекат и изградимо нови базен који овако лепо изгеда. Базен је рађен по олимпијским нормама и погодан је за све спортове на води, а то је управо оно што је Вршцу недостајало, како његовој омладини и свим грађанима, тако и у туристичкој понуди која је сада обогаћена и овим лепим садржајем, рекла је градоначелница, додајући да ће у наредном периоду бити осмишљен и допунски садржај олимпијског базена и да једна од идеја и бесплатна школа пливања за најмлађе.

Бобан Богосављевић, градски већник задужен за спорт и омладину, је рекао да је базен „прилика да се у будућности, поред пливања, развију и ватерполо и уметничко пливање“, као и да ће се овде „окупљати наши врхунски спортисти, али и аматери и рекреативци, наши суграђани“.

Базеном ће управљати Центар Миленијум, чији је директор Срђан Пртљага позвао суграђане да дођу и уживају на новом вршачком купалишту.

-Ми ћемо се трудити да испунимо очекивања и Града и наших суграђана, не само до краја ове сезоне него и у наредним годинама, напоменуо је директор Миленијума.

Иначе, базен ради свакодневно од 10 до 19 сати, уз константно присуство спасилаца.

Цена дневне улазнице је за одрасле 250 динара, за пензинере и децу до 12 година цена је 100 динара, колико износи и трошак за изнајмљивање лежаљки.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.