А ЗА КРАЈ... мали знак пажње локалне самоуправе за ученичке парламенте

Вршац

Представници ученичких парламената у посети Градској кући

ГРАДСКИ УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ – ШТО ДА НЕ!

• Град Вршац препознао је потребу ових младих људи и пружиће им пуну подршку у реализацији њихових креативних идеја – истакао је Мирослав Лепир, градски већник за образовање

Поводом „Дечје недеље“, данас је у Градској кући уприличен пригодан пријем за представнике ученичких парламената основних и средњих школа са територије Града Вршца.

„Парламентарце“ су дочекали Сузана Пронић, покрајинска посланица, Милован Вујичић,  заменик председника Скупштине града, Маја Ристић Лажетић, чланица Градског већа за социјална питања и Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање.

Ученици су представили рад својих ученичких парламената и изнели своје ставове и идеје, а разговарало се и на тему формирања Градског ученичког парламента, који би чинили представници парламената основних и средњих школа.

Сузана Пронић је ученицима представила рад и функционисање Скупштине АПВ, а Милован Вујичић рад и функционисање Скупштине града Вршца.

„Ученички парламенти најбољи су начин да млади људи проговоре о својим проблемима, интересовањима и потребама. Град Вршац препознао је потребу ових младих људи и пружиће им пуну подршку у реализацији њихових креативних идеја, истакао је Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање.

На крају разговора свим „парламентарцима“ уручени су  пригодни поклони.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.