ВАЖНО ЈЕ ДА СВЕ ИДЕ ПО ПЛАНУ... посета званичника Ковачице градилишту у Црепаји (Фото: Ковачица инфо)

Црепаја

Председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик обишао радове на изградњи нове спортске халe

БИЋЕ ТО ХАЛА ЗА ПОНОС НЕ САМО ЦРЕПАЈАЦА

• Ковачица је једна од три општине у Војводини која је прошла на конкурсу за развој спорта, што је Јарослав Хрубик с поносом истакао, тако да ће Црепaја ускоро добити мултифункциналну халу са бројним садржајима

Пошто су  Покрајинска влада и Фонд за капитална улагања АП Војводине обезбедили  средства за наставак радова на спортској хали у Црепаји, послови теку предвиђеном динамиком, а како то изгледа уверио се  данас и Јарослав Хрубик, председник општине,  у пратњи Петра Вишњичког, заменика председника Општине Ковачица, који је  потписао уговор са Фондом за капитална улагања.

Модерна и опремљена мултифункционлна спортска хала замениће вдотрајалу и нефункционалу халу, тако ће се услови за развој спорта у Црепаји, и не само Црепаји,  подићи на знатно садржајнији ниво.

Уговором који је недавно са директором Фонда за капитална улагања потписао Петар Вишњички, износи 60 милиона динара, а преосталих 60 милиона динара  издвојиће Општина Ковачица из свог буџета.

Како теку радови, данас се уверио и Јарослав Хрубик,  председник Општине Ковачица, а у пратњи Илије Матејића, народног посланика, Драгана Јованова, председника  Савета Месне заједнице Црепаја,  Драгане Латовљев, директорке Туристичке организације и других званичника Црепаје.

Јарослав Хрубик, председник општине, истакао је је да је са новим уговором до сада укупно обезбеђено 145 милиона динара и да је ово један од највећих инфраструктуних пројеката у области спорта у општини Ковачица. Поносан је на то што је општина Ковачица једна од три општине у Војводини која је на конурсу за развој спорта Фонда за капитална улагања добила поверење да спроведе један тако велики пројекат.

Драган Јованов, председник Савета Месне заједнице Црепаја истакао је да је постојала бојазан међу грађанима да се радови неће наставити услед велике пандемије која је задесила како читав свет, тако и нашу земљу. Истиче да су сви грађани задовољни што се потписивањем уговора наставља са радовима и да је веома важна ствар што су држава, а тиме и општина, задржале финансијску стабилност буџета како би се наставило са реализацијом свих планираних пројеката.