Пландиште

Уручени уговори о додели новчане помоћи студентима

НЕ САМО ПОМОЋ, НЕГО И ПОДСТИЦАЈ И МОТИВАЦИЈА

• Новчану помоћ, у износу од 7000 динара, добијаће 25 бруцоша, и то у десет месечних рата, почев од новембра прошле године

У понедељак, 6. јануара, у просторијама КОЦ „Вук Караџић“ у Пландишту, било је свечано. С разлогом. У организацији Кабинета председника Општине Пландиште, потписани су и уручени уговори о додели новчане помоћи студентима са територије општине Пландиште.

Уговоре је потписао Јован Репац, председник општине, који се први обратио студентима, честитајући им празнике и упис на жељени факултет, изразивши наду да ће се, након завршетка студија вратити и стечено знање применити у општини Пландиште. Председник је изразио наду да ће ова помоћ бити и подстицај и мотивација да буду добри студенти, да остваре висок просек, па да догодине приме награду за успех током студирања. Ове године, услове за добијање новчане помоћи у износу од 7000 динара месечно, у трајању од десет месеци, почев од новембра прошле године, стекло је 25 студента.

У школској 2019/2020. години то су: Александра Ђукић (Велики Гај), Адријана Ђуга (Хајдучица), Дуња Недимовић (Пландиште), Анђела Јаворина (Пландиште), Тамара Ћалић (Пландиште), Владана Собин (Хајдучица), Зоран Бркљач (Марковићево), Ана Симоновски (Пландиште), Мирјана Поповић (Милетићево), Марија Освалд (Марковићево), Немања Шолаја (Купиник), Луна Велевски (Пландиште), Ивана Јеличић (Пландиште), Миљана Цветићанин (Пландиште), Маја Златковић (Хајдучица), Жељана Јовановић (Пландиште), Санела Форго (Велика Греда), Јована Боројевић (Пландиште), Марина Стојић (Пландиште), Ангела Пуповац (Маргита), Лука Милошевић (Пландиште), Јелена Брезичанин (Пландиште), Нина Јовановски (Пландиште), Жељана Лунц (Пландиште) и Милица Вујиновић (Пландиште).

Већ традиционалном, свеченом уручивању уговора, присуствовали су и Ендре Сабо, председник СО Пландиште, Горан Доневски, заменик председника Општине, Душан Ћурчић, помоћник председника општине, Михај Микша, члан Општинског већа задужен за образовање и Татјана Ђорђијевски, просветни инспектор.

(Према: Општински сајт)