ДОМАЋИНСКИ... Предраг Стојадинов

Панчево

Предраг Стојадинов, директор ЈКП “Младост” Панчево

СЛЕДИ ПОДИЗАЊЕ „БАЛОНКЕ“, ПА…

• Без квалитетне спортске инфраструктуре нема ни врхунских спортских резултата зато је помоћ градсе власти од изузетне важности

Панчевачко ЈКП “Младост” је и само, у складу са својим могућностима, доста урадило у циљу подизања квалитета својих услуга. Тако је сопственим средствима доведен у ред кров затвореног базена  у Спортском центру “Стрелиште”.

Директор Предраг Стојадинов каже да Град подржава рад ЈКП “Младост” кроз субвенционисање спортских клубова у коришћењу спортских објеката овог предузећа за тренинге, утакмице, турнире. То је у ствари улагање у спорт, објашњава Стојадинов и изражава наду да ће градска власт имати довољно могућности да са таквом праксом настави и убудуће. У свему томе, и градска власт и Спортски савез града Панчева од ЈКП ”Младост” увек може очекивати подршку и спремност на сарадњу, додаје он.

– Захвалан сам и градоначелнику и градској извршној власти што ЈКП “Младост” препознају као партнера у одржавању спортске инфраструктуре без које нема врхунских спортских резултата  што, као спортиста и неко ко је цео живот у спорту, могу да потврдим. Квалитетна спортска инфраструктура омогућава и рекреативно бављење спортом и на тај начин се позитивно утиче и на здравље наших суграђана. Што се тиче активности “Младости”, оно што нам следи и на чему смо већ почели да радимо јесте подизање “балонке” око отвореног базена, чиме ће се створити додатни термини, и за спортске клубове и за грађане Панчева. Вероватно је да ћемо и ми кориговати наше радно време на затвореном базену па ће грађани имати још више термина – каже директор Стојадинов и додаје да ће се постављањем те савремене „балонке“, која је претходних година набављена уз помоћ Управе за капитална улагања, решити потребе и клубова и грађана за слободним терминима на панчевачким базенима.

А ОД УШТЕДА… Спортска хала на „Стрелишту“

– Домаћинским пословањем, са значајно мањим буџетом него претходних година, ми успевамо да функционишемо и да свима пружимо наше услуге. Максималним уштедама које ће сада, када је Хала завршена, бити још веће, ми те наше услуге успевамо да држимо на једном високом нивоу – закључује Предраг Стојадинов, директор ЈКП “Младост” и даље објашњава да је ранијих година, пре него је он дошао на чело овог предузећа, оно у свом буџету имало далеко више новца јер је тада Град, као субвенцију за клубове, у буџету имао ставку која више не постоји. Тако ЈКП “Младост” данас има буџет за најмање седам милиона динара мањи него тада, али то, ипак, не представља озбиљнију сметњу за рад овог панчевачког предузећа.

И. Владан

(Цео текст можете прочитати у штампаном издању Старта 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево