Ковин

Позив директорке Дома здравља мр Јасмине Ђаков свим невакцинисаним грађанима

ЗАШТИТИТЕ СВОЈЕ ЗДРАВЉЕ И ЗДРАВЉЕ…

• Вакцина је цивилизацијска тековина до које се дошло научним радом с циљем да се заштити становништво од заразних болести – поручује мр Јасмина Ђаков

Директорка Дома здравља Ковин мр Јасмина Ђаков, упутила је позив свим невакцинисаним грађанима општине да се вакцинишу:

“Позивам вас и апелујем да се вакцинишете и тиме заштитите своје здравље, здравље својих колега, своје породице и људи које свакодневно срећете. Вакцина је цивилизацијска тековина до које се дошло научним радом с циљем да се заштити становништво од заразних болести.

Битку са болешћу Ковид – 19 можемо добити само и искључиво подизањем имунитета при чему је најделотворнији начин имунизација становништва. Апелујем на све суграђане да дођу на вакцинални пункт Дома здравља Ковин, и ако то до сада нису учинили, приме прву и другу дозу вакцине против Ковида – 19.

Примена треће дозе вакцине, у оквиру препоручене имунизације грађана примењује се код особа код којих је од давања друге дозе прошло најмање шест месеци. Вакцинацијом се, поред примене осталих мера које су прописали надлежни органи, стварају услови да се заштитимо од пандемије и створимо повољну животну климу у којој несметано можемо да живимо и радимо.

Здравље, знање и слобода су највеће вредности које има човечанство. Позивам вас да сачувамо и унапредимо те вредности и слободно стварамо нова достигнућа. Будите здрави и брините о здрављу свих”, апеловала је директорка Дома здравља Ковин мр  Јасмина Ђаков.