БУДУЋНОСТ ОПШТИНЕ... обострано задовољство и за памћење (Фото: еВршац)

Пландиште

Потписани уговори о стипендирању студената мастер и докторских студија

ЗА 11 НАЈБОЉИХ СТИПЕНДИЈЕ ОД 70.000 ДИНАРА

• Ви сте будућност ове општине, треба само да настивите марљиво да радите на свом образовању и едукацији – поручио је Јован Репац, председник општине, најбољим студентима и студенткињама

Већ традиционално, како то чини већ годинама уназад, Општина Пландиште је ове године наградила најбоље  студенте мастер и докторских студија. Уговори о стипендирању потписани су са 11 студената и студенткиња са територије општине Пландиште, који ће  из општинског буџета месечно добијати по 70.000 динара месечно.

Након уручивања уговора, најбољим студентима и студенткињама  обратио се Јован Репац, председник општине.

Напомињући, најпре,  да му је велика част и задовољство што има прилику да их поздрави,  председник општине је потом истакао:

„Ви сте будућност ове општине, треба само да наставите да марљиво радите на свом образовању и едукацији. Иако важимо за малу општину, и те како имамо чиме да се похвалимо, нарочито на пољу образовања. У складу с законом и Одлуком о буџету општине Пландиште, општинско веће усвојило је ову одлуку и на тај начин обезбедили смо нови пакет помоћи за наше најуспешније студенте мастер и докторских студија, чиме смо наставили добру праксу коју негујемо већ годинама уназад. Сваке године се трудимо да повећамо издвајања из буџета која се односе финансијску помоћ ученицима и студентима. Свим студентима желим пуно успеха у даљем раду и школовању, а ми као локална самоуправа ћемо се потрудити да им помогнемо на том путу усавршавања и напретка, како би једног дана све стечено знање искористили за развој и напредак наше општине“, напоменуо је, на крају обраћања, Јован Репац, председник општине.

Свечаном чину уручивања уговора, поред председника општине, присуствовали су и Душан Ћурчић, заменик председника опшине, Горан Доневски, председник Скупштине општине Пландиште и Владан Младеновић, члан Општинског већа.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.