ЈАБУКА... уз помоћ Града Панчево крећу три одељења Музичке школе и ОШ „Гоце Делчев“

Јабука

После Банатског Новог Села, одељење Музичке школе и у Јабуци

И ГРУПНА И ИНДИВИДУАЛНА НАСТАВА

Ученици су успешно положили пријемни испит из више различитих инструмената, у чему су предњачиле тамбуре

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева, задужена за образовање, заједно са Михајлом Јовићем, директором Музичке школе „Јован Бандур“, посетила је ОШ „Гоце Делчев“ у Јабуци. Госте је дочекала директорка школе Биљана Ђуровић, у друштву са Слободаном Илићем, председником Савета Месне заједнице.

Повод посете је отварање Одељења Музичке школе у ОШ “Гоце Делчев” , а уз помоћ Града Панчева. Ученици су успешно положили пријемни испит из више различитих инструмената, у којем су предњачиле тамбуре. Професор солфеђа ће организовати наставу усклађену са распоредом часова у редовној настави. Индивидуална настава биће организована у договору са родитељима у односу на обавезе које ученици имају у редовној настави.

Мр Татјана Божић изразила је велико задовољство поводом отварања издвојеног одељења Музичке школе у Јабуци:

Што се тиче радова у ОШ „Гоце Делчев“, претходних година инвестирано је у одржавање санитарних чворова, куповину рачунара, финансирана је жичана интернет мрежа и замена ограде школе. Ове године је замењен котао у вредности од 1.000.000 динара, напоменула је већница Божић.

Директор Музичке школе „Јован Бандур“ Михајло Јовић је рекао да ће у школи постојати 3 одељења групне наставе – солфеђо, које ће имати наставу два пута недељно по 45 минута. Такође, индивидуална настава, која траје до треће године, биће организована два пута недељно по 30 минута.

Директорка школе и председник Месне заједнице били су веома задовољни због сарадње са Музичком школом, која ће бити организована у просторијама школе. Сложили су се са тим да ће музичка култура оплеменити културни живот не само ученика школе “Гоце Делчев”, већ и заједнице уопште.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево