НЕЗАОБИЛАЗНА... посета Галерији наивне уметности и разговор са директорком Аном Жолнај Барца

Ковачица

Посета председника Канцеларије за Словаке у дијаспори

ПОСЛЕ РАЗГОВОРА И ОБЕЋАЊЕ

• Обећана знатно већа подршка Канцеларије за реализацију општинских пројеката на афирмацији културног идентитета Словака  у општини Ковачица

Председник Канцеларије за Словаке у дијаспори Милан Јан Пилип, у друштву са секретаром словачке Амбасаде у Београду Борисом Кончеком и службеницима Канцеларије Денисом Палутком и Кристином Варговом, посетио је општину Ковачица.

Госте из Канцеларије примио је Јарослав Хрубик, председник Општине Ковачица, а у разговорима су учествовали и помоћници председника општине Маријана Мелиш и Мирослав Котваш, као и Златко Шимак, локални омбудсман.

Домаћини су током разговора упознали госте са најзначајнијим аспектима развоја општине Ковачице, активностима на промоцији и очувању словачког  културног идентитета, као и о будућим плановима  на инфраструктурном стварању услова за још успешније деловање на том плану.

Милан Јан Пилип, председник Канцеларије, обећао је да ће Канцеларија за Словаке у дијаспору у наредном периоду појачати активности на помоћи локалној самоуправи у реализацији тих циљева.

Након разговора у згради Скупштине општине, домаћини су својим гостима обишли Галерији наивне уметности и Галерији Бабка, а потом  и Дом Мартина Јонаша, чиме је званични део посете делегације Канцеларије за Словаке у дијспори завршен.

(Фото: Ковачица инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.