ВИШЕ ОД НАГРАДЕ... заједнички снимак за памћење и подстицај другима

Панчево

Град Панчево наградио најбоље студенте овог града

ПОРУКА: ОСТАНИТЕ У ПАНЧЕВУ

• И ове године Град Панчево је новчано наградио најбоље студенте којих, из године у годину, има све више • Награда је порука да Град жели да помогне најуспешнијим студентима и да их задржи у Панчеву након студија

Град Панчево од 2007. године награђује најуспешније студенте, а тако је било и ове године. У среду 19. јула у Малој сали Градске управе најбољим студентима новчане награде у висини од 30 хиљада динара свечано је уручио заменик градоначелника Панчева Предраг Живковић. Он је овом приликом честитао награђеним студентима, напоменувши да висина ове новчане награда можда није адекватна труду студената, али да представља поруку Града садашњим али и будућим студентима да локална самоуправа мисли на њих и да је спремна да помогне. Живковић се посебно осврнуо на чињеницу да је ове године више награђених студената него претходних и изразио наду да ће тако бити у убудуће.

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање, окупљеним студентима је рекла да је мотив Града за ову награду жеља да се студентима и њиховим породицама материјално помогне, с обзиром да је студирање скупо, а са циљем да се покаже да Град брине о њима и жели да они остану у Панчеву и унапреде га тим својим знањем. Она је такође казала да би било добро привреднике Панчева повезати са најбољим студентима и, на тај начин им евентуално обезбедити запослење по завршетку студија.

Ова награда је намењена студентима завршних година факултета чији је оснивач Република Србија и чији је просек оцена преко 9.00. Ту награду је ове године добило је 24 студента из Панчева: Јелена Мркела и Предраг Милошев са Економског факултета, Алекса Чупић и Јелена Ђорђиевски са Филозофског факултета, Предраг Јањуш и Мира Малић са Правног, као и Борис Стојaков, Снежана Станковић и Невена Чича, студенти Фармацеутског факултета. Са Филолошког факултет награде су добили Невена Лукинић и Јована Исевски, као и Александра Станојевић и Александра Тајдић са ФМУ. Тања Никочев, студент Факултета спорта и физичког васпитања, Младен Марина са Саобраћајног факултета и Катарина Пинтер са Академије уметности у Новом Саду су такође добили награде, као и Моника Бређан са Географског факултет и Горана Црнобрња, студенткиња Електротехничког факултета. У групи награђених су и Марија Милојевић са Грађевинског факултета,  Катарина Ђурић са Саобраћајног, Јована Сарић са Учитељског и Милован Паунић са Машинског факултета, као и студенткиње Сања Момчиловић са ФЛУ и Драгана Маљковић са ФОН-а.