Опово

Организован дочек ђака првака у све четири општинске школе

ДА ВАС НАУЧЕ ДА БУДЕТЕ ДОБРИ ЉУДИ

• Свим првацима додељени пригодни поклони за безбедност у саобраћају

 

Већ по традицији, први дан ђака првак у општини Опово протекао је у свечаном амбијенту и организованом дочеку, који су првацима приредили председник Општине Опово др Зоран Тасић и Милица Цуца, директорка Основне школе „Доситеј Обрадовић“.

Како је реклама Милица Цуца, ове године је у први разред у оповачкој општини уписано 107 ђака. Четрдесет у Опову, 17 у Баранди, 24 у Сакулама и 26 првака у Сефкерину. Укупно пет одељења.

Свима њима је председник Тасић пожелео добродошлицу и успешно школовање, а уз леп жеље, сваком прваку уручен је и пригодни поклон пакет, у коме се налазио сигнални саобраћајни прслук, књига са правилима  дечјег бонтона и хигијенска флашица за воду.

Др Тасић је првацима поручио да и у наредних осам година могу да рачунају на  локалну самоуправ и његов кабинет.

„Оно што је за мене јако важно, то је да сви морате да научите да поштујете своје наставнике, родитеље, другаре, и што је најважније, да вас науче да будете добри људи“, поручио је председник општине.

Уз дочек првака,  др Зоран Тасић, председник општине  и  Милица Цуца, директорка школе, нису пропустили прилику да обиђу школску зграду и виде њено стање и потребу за реновирањем, као и функционалне искоришћености, пошто се од идуће године планира формирање две основне школе.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово некад и сад – оно што се не заборавља“ суфинансира Општина Опово.