(Foto: RTV Kovačica)

Ковачица

Погоршава се епидемиолошка ситуација и у општини Ковачица

ПЕТ НА РЕСПИРАТОРИМА, ДЕСЕТ У ИЗОЛАЦИЈИ

• Стигло је на наплату окупљање поводом свадби, крштења, непоштовања социјалне дистанце – каже др Живојин Соринел, специјалиста ургентне медицине

Последњих неколико дана дошло је до погоршања епидемиолошке ситуације и у општини Ковачица.

Према речима др Живојина Соринела, специјалисте ургентне медицине, уместо 15 – 20 колико је до сада долазило на контролу у ковид амбуланту дневно, сада долази и до 70 грађана.

-Нажалост, откривено је 15 позитивних случајева, девет у Ковачици, шест у Падини и један слућај у Дебељачи. Пет њих налази се у панчевачкој ковид болници, са средње тешком клиничком сликом, и  на кисеоничкој су потпори. Остали су у кућној изолацији и свакога дана пратимо њихову ситуацију – изјавио је за РТВ Ковачица др Соринел.

Он је истакао да је погоршање епидемиолошке ситуације последица непоштовања обавезних мера заштите, одржавања социјалне дистанце, ношење маске, али и одржаних свадби, крштења и сличних окупљања. „Сада то стиже на наплату“, каже др Соринел, који апелује на грађане да максимално поштују све мере Владе Србије и Општинског кризног штаба, да ограниче окупљања, да се придржавају правила о ношењу маске, редовног прања руку, избегавања ризичних ситуација, да брину и о себи и о другима.

Иначе, грађани који осете симптоме ковида – 19, а то су висока температура, суви кашаљ, кратак дах, могу се јавити на дежурни телефон ковид амбуланте, на број 062/80-82-033, сваког дана сем викенда, када је дежурна Служба хитне помоћи.

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица