А САД НА ПОСАО... са уручења једног од 69 уговора за унапређење енергетске ефикасности

Ковин

Почиње реализација пилот-пројекта „Унапређење енергетске ефикасности“

ЗАМЕНА ДОТРАЈАЛЕ СТОЛАРИЈЕ И КОТЛОВА

• Потписани су уговори са 59 домаћинстава са територије општине Ковин, у вредности од девет милиона динара, од чега је половину средстава обезбедила Република и Општина Ковин

У згради Општинске управе и локалне самоуправе у Ковину, потписани су први уговори са грађанима, а за реализацију пилот-пројекта  „Унапређење енергетске ефикасности“, путем којег ће у 59 домаћинстава бити замењена дотрајала столарија или стари котлови за грејање.

Представницима ромаћинстава који су прошли на конкурсу, уговоре је уручио Ратко Мусуровић, заменик председнице општине Ковин,  који је том приликом, у име локалне самоуправе,  истакао задовољство оним што је урађено на плану побољшаа енергетске ефикасности. Мусуровић  је подсетио да је за реализацију овог пилот-пројекта од државе у овој години добијено два милиона динара, а да је из локалног буџета, најпре,   издвојено исто толико,  да би онда ребалансом обезбеђено још пола милиона динара, како би се изашло у сусрет што већем броју заинтересованих домаћинстава.

Иначе, Општина Ковин је једна  од 67 локалних самоуправа у Србији у којима се ове године реализује пилот пројекат унапређења енергетске ефикасности, са чијим је представницима, крајем јуна,   потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић потписала уговоре.

Протеклих месеци посебна комисија Општинске управе, коју је оформило Општинско веће, спровела је обимну процедуру током које су, на основу јавних позива, најпре изабрани извођачи радова, а потом и власници домаћинстава – грађани који су конкурисали, код којих ће бити реализоване мере санације. Програм се реализује по принципу суфинансирања – Министарство рударства и енергетике и општина обезбеђују 50 одсто трошкова, док другу половину финансирају сами грађани.
Сва акта у вези са пројектом Унапређења енергетске ефикасности доступна су и на сајту општине Ковин, у оквиру банера „Суфинансирање мера енергетске санације“, на https://www.kovin.rs/sufinansiranje-mera-energetske-sanacije/

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.