СТАЛНА БРИГА... Јелана Трајковић у просторијама Фиајтовог легата

Самош

На рестаурацији седам уметничких дела из легата Владимира М. Фијата

ФИЈАТОВА ЗАОСТАВШТИНА ЈЕ НЕПРОЦЕЊИВА

• Рестаурацију врши Народни музеј у Панчеву, а средства су обезбеђена и од Републике и од Покрајине

Министарство културе и информисања одобрило је 400.000 дианра, а Покрајински секретаријат за културу и информисање 150. 000 динара, за рестаурацију седам уметничких дела из легата Владимира М. Фијата, коју ће вршити панчевачки Народни музеј.

По речима Јелене Трајковић, директорке Дома културе у Самошу, који носи име Владимира м. Фијата, и у чијим се просторијама налази његов легат, ово није први пут. Напротив, и републичке и покрајинске институције већ неколико година брину о овом значајном легату, који привлачи и значајан број туристичких посетилаца.

Директорка Трајковић подсећа и да је реализован пројекат израде сувенира на тему Владимир М. Фијат – српски војник, који ће бити додељиван посетиоцима легата овог добровољца српске војске у Првом светском рату, колекционара, добротвора, краљевског кувара…

Јелена Трајковић истиче да су током октобра спроведене активности у оквиру облежавања „Дечје недеље“, у форми радионица, а организован је и маскенбал, на тему сунцокрета.  – Деца су била не само креативна него и задовољана, а то и јесте врло важан, ако не и најважнији сегмент нашег рада – рад са децом, истиче директорка Трајковић.

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.