Гудурица

Почеле припреме за манифестацију „Златна Гудуричка јесен“ 2019.

ПРОМОЦИЈА КУЛТУРЕ, ТРАДИЦИЈЕ, ВИНА…

• На првом састанку Организационог одбора разговарало се о организацији за пријем и смештај гостију, подршци волонтера, као и такмичарском делу манифестације

Туристичко-привредна манифестација “Златна Гудуричка јесен” ове године одржаће се у периоду од 3. августа до 1. септембра у Гудурици, договорено је на  састанку Организационог одбора ове манифестације.

Председник Организационог одбора Жељко Мрдаљ, председник Савета МЗ Гудурица, рекао је да је ово 18. манифестација по реду и да је њен основни циљ  промоција традиције, културе Гудурице  као и вина овог краја. Током трајања тродневне манифестације у програму ће учествовати бројна културно уметничка друштва како из земље тако и ииностранстава, па ће манифестација имати и међународни карактер. Као и сваке године биће ту и популарна Винска улица, у којој ће гости имати прилике да пробају вина из Гудурице, али и из других крајева Србије, производе од меда, изложбу ручних радова и још много тога интресантног за посетиоце манифестације.

На састанку се разговарало о организацији за пријем и смештај гостију, подршке волонтера као и такмичарском делу манифестације.

„Кренули смо са припремом манифестације на време, сигуран сам да ће Гудуричани ,као и обично,  бити добри домаћини и показати да је Гудурица кренула напред.

У наредном периоду биће унапређена промоција овог фестивала” истакао је члан градског већа Славиша Максимовић.

Овом приликом председница Удружења грађана “Село плус” као суорганизатор манифестације, Данијела Боу, обишла је дечији   КУД „Виногради“ из Гудурице и уручила  им пригодан поклон, озвучење неопходно за рад КУД-а.  Бобан Томићпредседник КУД-а захвалио се на поклону и истакао да КУД „Виногради“ има дугу традицију, добре резултате и да ће овај поклон допринети да ове резултате још побољшају.