СА ГРАДИЛИШТА НА ГРАДИЛИШТЕ... Маја Витман, градска менаџерка

Панчево

Почела изградња великог дечјег игралишта у Градском парку

А КАД СВЕ БУДЕ ГОТОВО, БИЋЕ ТО…

· Поред основне намене дечјег игралишта, циљ је и „да се отвори простор ка Народном музеју, визуелно, да се искористи потпуна ширина како би музеј дошао више до изражаја“, каже Маја Витман, градска менаџерка, најављујући и нове радове

Пре два месеца градоначелник Панчева Александар Стевановић и градска менаџерка Маја Витман одржали су презентацију у Градској управи поводом друге фазе уређења централног градског језгра.

Изнетим планом предвиђени су, између осталих, и радови на изградњи дечјег игралишта наспрам Народног музеја, као и још једног, мањег, у Масариковој улици.

Почетак тог посла пропратила је Маја Витман, градска менаџерка, и ево шта је том приликом изјавила:

Данас се креће са радовима на припремању подлоге за веће игралиште, на новој локацији, у непосредној близини Народног музеја, ушушкано у зеленилу, док ће се како смо већ најавили постојаћа зелена површина ефектом “огледала” пребацити делимично на месту постојећег игралишта. Идеја је да се отвори простор ка Народном музеју, визуелно, да се искористи потпуна ширина како би музеј дошао више до изражаја. Имамо прелеп музеј у самом центру, за чију реконструкцију имамо урађен пројекат и надамо се да ће бити ускоро у потпуности реконструисан, јер град Панчево то и заслужује.

Имамо дивне парковске целине, занављамо стабла и ово ће бити једна од битнијих измена која се ради, и дати свакао лепши изглед, не губећи на концепту и навикама наших грађана и малишана који користе овај простор. Моментално се изводе радови на ископу, тампонирању и изради армирано-бетонске подлоге за постављање специјалног гуменог заштитог покривача, након чега ће бити постављени нови безбедни дечији реквизити, односно дечије игралиште. До сада су радови изведени на изградњи кишне канализације и водоводне мреже у самом централном делу парка, а радови на завршетку кишне и водоводне мреже се завршавају у Масариковој улици. Радови су изведени за нову мрежу јавног осветљења, односно нове кандалабере који ће чинити парковско осветљење.

Такође, досадашњим радовима, уклонили смо и део старог мобилијара и завршени су радови на једном делу партерног уређења, у припреми је ново тампонирање у циљу новог поплочавања. Завршавамо са радовима на новим засадима стабала, према Елаборату Шумарског факултета, како бисмо зановили саднице, али на првом месту из безбедносних разлога заменили постојећа новим – истакла је Маја Витман.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево