А НА ПРОЛЕЋЕ... обилазак радова на Интерном одељењу

Панчево

Председник Покрајинске владе посетио Панчево и Ковачицу

ПАНЧЕВУ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У 2017.

700 МИЛИОНА ДИНАРА

• Наш циљ је да потпуно реконструишемо здравствени систем, рекао је Игор Мировић приликом обиласка радова на Интерном одељењу Опште болнице

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је 27. новембра Панчево и Ковачицу. Мировић је, најпре,  обишао Интернистички блок Опште болнице Панчевo, за чију је реконструкцију Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара. Радови на реконструкцији су почели 17. октобра 2017.године, а предвиђени рок за завршетак целог посла је шест месеци.

Интерно одељење Опште болнице није реновирано, нити реконструисано још од изградње 1973. године.

„С обзиром на то да смо наследили запуштен здравствени систем у Војводини, Покрајинска влада уложила је значајна средства у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме. Наш циљ је да у наредних пет до седам година потпуно реконструишемо здравствени систем, да га уведемо у функцију нормалног одржавања, да имамо квалитетне дијагностичке апарате, који ће у сваком моменту бити доступни грађанима“, изјавио је председник Мировић.

Из средстава текуће буџетске резерве, Покрајинска влада за поправку ЦТ апарата за Општу болницу Панчево издвојила је 9,12 милиона динара и 3,6 милиона динара за набавку ултразвучног колор доплера за педијатрију.

Градоначелник града Панчева Саша Павлов обратио се присутнима следећим речима:

Заиста ми представља велико задовољство што имам прилику данас да угостим премијера Покрајинске владе и његове сараднике, пре свега Покрајинског секретара за здравство и директора Управе за капитална улагања и да им се захвалим у име свих мојих суграђана, односно свих грађана Панчева, али и не само грађана Панчева, него шире једне регије, као што је Јужнобанатски округ. Ево ми смо доказали, односно Покрајинска влада у сарадњи са Градом Панчевом и са Владом Републике Србије, да ћемо за годину дана добити једну савремену зграду, нови Интернистички блок у оквиру Опште болнице Панчево. Ово је први пут да је Покрајина издвојила преко 700 милиона динара само у буџетској 2017. години за инвестиције у граду Панчеву.

Павлов је искористио прилику да каже да је град Панчево, поред тога што је добио преко 500 милиона динара за Општу болницу, добио и по различитим конкурсима из АПВ-а, око 176 милиона динара у буџетској 2017. години.

У оквиру данашње посете, председник Мировић и градоначелник Панчева, Саша Павлов, одржали су радни састанак, на којем су разговарали о могућностима решавања два велика пројекта у Панчеву, завршетку последње фазе Северне индустријске зоне и изградњи Потамишког колектора.

Након посете граду Панчеву, председник Мировић посетио је и Ковачицу где је обишао тамошњу фабрику воде.