Опово

Акценти са 19. седнице Скупштине општине Опово

МАНЧЕВ УМЕСТО ВУЈИЋА, А…

• Катарина Николи Ралић, после проведених пет година, и даље остаје на челу Општинске народне библиотеке

На данас оджаној седници Скупштине општине Опово, 19. по реду, одборници су пред собом имали две тачке дневног реда, обе у вези кадровских решења, као и два решења о давању сагласности.

Најпре је, а због повлачења кандидатура и обустављања поступка избора путем јавног конкурса, за новог в. д. директора Јавног предузећа „Младост“, а умессто Игора Вујића, именован Славко Манчев, дипл. пољопривредни инжењер, који је до данас био на функцији у Општинској управи, као руководилац Одељења за привреду и финансије.

Иначе, Славко Манчев је био на челу ЈП „Младост“, и то у периоду од 2004. до 2012. године и како је рекао Милош Марков, председник општине, образлажући предлог „остаће упамћен по изградњи постројења за прераду воде и прикључења свих насељених места на фабрику воде.“

Друго кадровско решење било је сасвим очекивано.

Катарина Николић Ралић, драматуршкиња и књижевница, поново је изабрана на место директора Општинске народне библиотеке Опово, на чијемсе челу се налази од 2017. године.

Реизбор Катарине Николић Ралић је само потврда њених изузетних резултата у последњих пет година, када је, као директорка Општинске народне библиотеке, организовала бројне културне манифестације које су Опово значајно помериле на кутурној мапи АП Војводине, па и Србије, тако да је њен реизбор посве очекиван.

-Своју одговорну дужност и даље ћу обављати професионално и одговорно, са љубављу и задовољством да квалитетним садржајима мењам културни живот средине у којој живим – исткла је, између осталог, Катарина Николи Ракић, захваљујући се подршци председника општине и одборника.

После ових кадровских решења. одборници су усвојили и Решење о давању сагласности на Статут, Годишњи план рада и План рада директора ПУ „Бамби“ Опвов за радну 2021/2022. годину.

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.