ИДУ ДАЉЕ... министар др Златибор Лончар на отварању нове пунионице специјалних гасова

Панчево

Отворена нова пунионица специјалних гасова компаније Месер Техногас

ПРИЈАТЕЉ СЕ У МУЦИ ПРЕПОЗНАЈЕ

• Морам истаћи да ми је као лекару изузетно важно што у компанији Месер имамо пријатеља на којег можемо да рачунамо, у интересу наших пацијената, грађана Србије –истакао је министар др Златибор Лончар, приликом отварања нове пунионице специјални гасова

Данас је у Панчеву отворена нова пунионица специјалних гасова и лабораторија компаније Месер Техногас. Отварању новог погона ове реномиране фабрике присуствовао је и др Златибор Лончар, министар здравља у Влади Србије, који је том приликом истакао велики значај ове компаније у борби против коронавируса, јер је обезбедила редовно снабдевање болница неопходним кисеоником.

“Србија је, захваљујући нашим пријатељима из компаније Месер, успела оно што многе земље нису- обезбедила је сигурно, континуирано и стабилно снабдевање кисеоником за све болнице, које услед епидемије и драстично повећаних потреба, данас за лечење најтежих болесника користе дневно, дакле за један дан, онолико кисеоника колико су пре користиле за шест, седам месеци” – рекао је министар Лончар.

Подсећајући да је компанија Месер Техногас у току епидемије проширила постројења за снабдевање, адаптирала инсталације централног снабдевања, изградила нових 17 реззервоара у болницама широм Србије, министар др Златибор Лончар је истакао да му је  „као лекару изузетно важно што у компанији Месер имамо пријатеља на којег можемо да рачунамо, у интересу наших пацијената, грађана Србије.“

„А као представнику Владе Републике Србије, желим да нагласим и то да компанија Месер данас медицински кисеоник из Смедерева извози у више од десет земаља региона и широм Европе. То је успех читаве земље. Јер када један Месер, компанија великог угледа и реномеа у Европи, успешно послује у Србији, када проширује своје капацитете овде, то је веома јасан сигнал свим другим компанијама, да је Србија стабилна земља, да њена економија расте и да су сви инвеститори добродошли“ – рекао је министар Лончар.

(Фото: ЕPA.rs)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево