ПО ПРОТОКОЛУ... дочек гостију на традициционалан начин

Ковин

Отворен нови вртић ПУ „Наша радост“ у 2. Месној заједници

НЕМА ВИШЕ ЛИСТА ЧЕКАЊА

• Ако желимо да младе задржимо у Ковину, морамо да мислимо и на квалитетно одрастање њихове, односно све наше деце, истакла је Сања Петровић, председница општине

Нови вртић ПУ „Наша радост“ у II МЗ у Ковину свечано је отворен у петак, 21. фебруара, у присуству великог броја грађана, представника општинских установа и предузећа, чланова локалног руководства и бројних гостију, као и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања и Милан Ковачевић, заменик покрајинског секретара за образовање.

Укупно, за инвестицију изградње и опремања новог објекта на локацији некадашњег тзв. „горњег забавишта“ које је порушено 2016. године,  утрошено је 114 милиона динара. Од тога, из Управе за капитална улагања АПВ бесповратно је обезбеђено 35 милиона у 2. фази изградње, Покрајински секретаријат за образовање учествовао је са 11,5 милиона), док је Министарство финансија обезбедило 15 милиона динара. Сва преостала средства издвојена су из буџета општине Ковин током три године капиталних улагања. Сам објекат има близу 700 метара квадратних, док је укупна површина парцеле 3000 м2.

Присутне је на почетку свечаности поздравила Александра Алавања, директорка ПУ „Наша радост“ Ковин, која је, између осталог, истакла: „Простор је саграђен и опремљен по свим стандардима који уређују област предшколског васпитања и образовања. Вредност овог објекта је, пре свега, у квалитетним условима за развој деце, у подстицајном окружењу у коме могу да уче, играјући се. Новосаграђени објекат задовољава капацитет до 150-оро  деце узраста од 18 месеци до поласка у школу, чиме решавамо дугогодишњи проблем листе чекања. Још једном хвала председници општине, руководству, људима из покрајинских институција, сарадницима из Општинске управе Ковин. Свима нама желим што више насмејане и радосне деце и да овај објекат засија пуним сјајем“, рекла је Алавања.

Председница општине Сања Петровић је истакла да је локално руководство у најкраћем року, уз добро буџетско планирање и уз помоћ и подршку Покрајинског секретаријата за образовање, Управе за капитална улагања АПВ и Министарства финансија Републике Србије реализовало пројекат изградње и опремања новог објекта и  подсетила да се на истој локацији до 2016. године налазила барака у којој је било смештено забавиште: „То је био стари, неуслован објекат, монтажног типа, кога смо по решењу грађевинског инспектора порушили, и направили ово велелепно здање. Брига локалног руководства за сваки сегмент живота и стандарда у локалној заједници и данас је поново потврђена. Ако желимо да младе задржимо у Ковину, морамо да мислимо и на квалитетно одрастање њихове односно све наше деце, истакла је Сања Петровић.

(Према: Општински сајт)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.