ПО ПЛАНУ... Др Зоран Тасић у обиласку радова у Сефкерину

Сефкерин

Након Сакула и Опова, и Сефкерин добија пешачке стазе са бехатон плочама

А У ПАРКУ ЈОШ И ЕНГЛЕСКА ТРАВА!

• Поред већ постојећих, др Зоран Тасић, председник општине, најавио нове радове на сређивању улица Сефкерина, као и остала три места оповачке општине

Након Сакула и Опова, и Сефкерин добија пешачке стазе са бехатон плочама. Парк у Сефкерину добија нови изглед и по завршетку радова биће лепо место за одмор и забаву. Конкретно, поплочава се 180 квадратних метара пешачких стаза између здравствене амбуланте и зграде дома културе, као и простор око споменика палим родољубима.

Грађани које смо затекли у парку задовољни су овим пројектом а имају и неке сугестије у вези будућег уређења парка, а то је пре свега уређење зелених површина, по могућству енглеском травом.

Радове су обишли представници локалне самоуправе и Месне заједнице Сефкерин и упознали се са реализацијом пројекта. Поред ових радова председник општине др Зоран Тасић најављује и наставак асфалтирања улица у Сефкерину.

„Трудимо се да добре временске услове искористимо, радимо у сва четири општинска места, овде у Сефкерину радимо на пешачким стазама у централној зони и уређењу комплетног мобилијара. Претходно смо на захтев грађана урадили волијеру, сада ћемо урадити део пешачких стаза у парку, а до краја маја очекујем да ћемо завршити већину стаза, Ускоро крећемо са реализацијом асфалтирања улица које до сада нисмо урадили, конкретно говорим о Партизанској улици, затим дела улице Дамјанов Милана и Радета Илкића и очекујем да те најдуже попречне улице завршимо.“, рекао је Тасић.

Председник општине истиче значај разговора и консултација са грађанима, јер је већина пројеката покренута на тај начин.

„Овим радовима које тренутно изводимо у сва четири насељена места желимо да покажемо да су нам важни предлози грађана, јер скоро све пројекте које смо реализовали урадили смо на предлог грађана кроз „Отворена врата“ или у непосредном контакту наших функционера који су на терену. Очекујем да ће оваквим уређењем централне зоне Сефкерина, као и асфалтирањем улица које до сада нисмо урадили, грађанима овог места омогућити бољи и лепши живот“, поручио је Тасић.

(Према: Глас Опова)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.