Панчево

Основна школа „Борисав Петров Браца“ свечано обележила

Дан школе

ВЕЧЕ ЗА УЖИВАЊЕ И ПАМЋЕЊЕ

• Било је ту песме, игре, балета, фолклора, глуме, имитација…   
• Све што радимо – радимо за добробит наших ученика, истакла је Слађана Ћургуз, директорка школе

Поводом Дана школе, 6.  марта, у сали Основне школе „Борисав Петров Браца“ одржана је свечана приредба, уз присуство бројних гостију, бивших и садашњих ученика школе, родитеља и наставника. Сви они уживали су у богатом и разноврсном културно-уметничком програму, који су припремили ученици, уз подршку својих наставника. Ученици ове школе показали су се у изузетним  издањима. Било је ту песме, игре, балета, фолклора, глуме, бит-бокса, имитација, занимљивих кореографија…

Свечаност је, као и сваке године, започела играма које су са својим васпитачицама припремили предшколци из Вртића „Сунце“. Затим су се низале рецитације на српском и енглеском језику. Публика је могла уживати у стиховима Стевана Раичковића, Мирослава Антића, Драгана Лукића. Ученица седмог разреда певала је песму „Збуњена“ групе „Негатив“, а ученик осмог разреда нумером „Crazy frog“ показао је изузетан таленат за „бит-бокс“.

Гости и пријатељи Брацине школе, ученици Основне балетске школе „Димитрије Парлић“, представили су се балетом Петра Иљича Чајковског „Годишња доба“ и одушевили публику. Присутни су могли да уживају и у италијанској музици и песми „Amore mio“, коју су певали ученици шестог разреда.

Чланови Културно-уметничког друштва „Јединство“, такође пријатељи школе, играма из различитих крајева наше земље показали су свој раскошни таленат.

Звуци флауте и гитаре били су део програма ове приредбе, у извођењу духовне и поп-музике Саве Лазарова и наставнице музичке културе.

Посебну пажњу гледалаца привукла је драматизација и адаптација песме Душка Радовића „Замислите, децо“, коју су извели ученици из продуженог боравка.

Приредба је завршена уз громогласан аплауз, осмех и задовољство присутне публике.

-Организацијом  приредбе учесници и запослени у овој школи желели су да пошаљу поруку да све своје активности, како наставне тако и ваннаставне, обављају са једним јасним циљем – да деца, поред тога што уче, буду радосна и уживају у сваком доласку у школу. Све што радимо, радимо за добробит наших ученика – истакла је Слађана Ћургуз, директорка школе.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево