КАД СЕ ЗНА ШТА СЕ ХОЋЕ... седиште локалне самоуправе општине Пландиште

Пландиште

Општина „прошла“ на конкурсу Министарства за заштиту животне средине

САМО ЗДРАВО ЗЕМЉИШТЕ ОБЕЗБЕЂУЈЕ…

• Општина Пландиште је међу 43 локалне самоуправе којима су одобрена средства из „Зеленог фонда“ за пројекте уређења земљишта

У циљу заштите и уређења земљишта као природног ресурса, Министарство за заштиту животне средине  расписало је јавни конкурс за реализацију таквих пројеката, на који се пријавило 76 локалних самоуправа из Србије.

Међутим, средства из тзв. „Зеленог фонда“, у укупном износу од 333 милиона динара, добиле су само 43 локлане самоуправе. Међу њима је и Општина Пландиште.

Општина Пландиште конкурисала је са пројектом „Уређење деградираног земљишта на територији општине Пландиште“, тако да ће након потписивања уговора и кад одобрена средства „легну“ на рачун општинског буџета, започети реализација пројекта заштите штетних промена у земљишту, а због разних ерозивних процеса, одрона, сечења шума…

Јован Репац, председник Општине Пландиште, је тим поводом изјавио да је „ово је још један у низу пројеката који су нам одобрени од министарстава, што најбоље говори о квалитету рада и сврсисходности пројеката с којима конкуришемо, све са циљем уређења деградираног земљишта и унапређењем пројеката заштите животне средине“.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.