Панчево

Четвртог дана јула биће одржана прва велика „Вајфертова трка“

ОД ТРГА СЛОБОДЕ, ПА ДО… ТРГА СЛОБОДЕ

• Организатори уличне трке су Атлетски клуб „Панонија“ из Панчева и Туристичка организација града Панчева
• Током одржавања „Вајфертова трке“ улице на траси трке биће затворене за саобраћај од 14 до 21 сат

У Панчеву ће, 4. јула, бити одржана прва велика улична трка под називом „Вајфертова трка“ и биће организована у свим категоријама.

Организатори уличне трке су Атлетски клуб „Панонија“ из Панчева и Туристичка организација града Панчева.

Старт трка за различите узрасте и у различитим категоријама предвиђен је за недељу, 4. јул од 17 до 18,30 часова, а свечано отварање је у 18,15 часова на Тргу слободе у центру Панчева.

„Вајфертову трку“ отвориће градоначелник Панчева Александар Стевановић.

У оквиру „Вајфертове трке“ биће одржане трке особа са инвалидитетом или са отежаним кретањем на 400 метара, трка предшколаца за дечаке и девојчице на 100 метара, трка основаца први и други разред за дечаке и девојчице на 250 метара, трка основаца трећи и четврти разред за дечаке и девојчице на 300 метара, трка основаца за пети и шести разред за дечаке и девојчице на 400 метара и трка основаца седми и осми разред за дечаке и девојчице на 800 метара.

Након свечаног отварања „Вајфертове трке“ биће одржана главна трка на 4 километра за мушкарце и жене и главна трка на 10 километара за мушкарце и жене.

Организатори и спонзори обезбедили су вредне награде за победнике у свим категоријама. „Вајфертова трка“ биће одржана у складу са свим епидемиолошким мерама препорученим од стране кризног штаба.

Траса трке:

„Вајфертова трка“ одржава се на следећој траси: од Трга Слободе Улицом Војводе Радомира Путника до Улице Максима Горког, затим, Улица Максима Горког до Улице Др Касапиновића, од Улице Др Касапиновића до Жарка Зрењанина, Улица Жарка Зрењанина до Улице др Жарка Фогораша, од Улице др Жарка Фогораша до Кеја Радоја Дакића, од Кеја Радоја Дакића и Мученичке улице до Игњата Барајевца, од  Улице Игњата Барајевца до Улице Вука Караџића, од Вука Караџића до Штросмајерове улице, од Штросмајерове улице до Улице Димитрија Туцовића, од Улице Димитрија Туцовића, Улицом Генерала Петра Арачића до Трга Слободе.

Током одржавања „Вајфертова трке“ улице на траси трке биће затворене за саобраћај од 14 до 21 сат.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево