Нови Сад

Општина Ковачица представљена у европској престоници културе

И КОВАЧИЦА НЕКЕ ГОДИНЕ, ЗАШТО НЕ?

• Бранислав Атанацковић, председник Савета за културу, изразио је наду да ће у скоријој будућности и Општина Ковачица понети титулу „Европске престонице културе“

У европској престоници културе, Новом Саду,  представљен је рад Савета за културу општине Ковачице, Галерије наивне уметности, Општинске библиотеке Ковачица и Музеја Народног дома „Михајла Пупина“.

Рад Савета за културу  и три општинске установе културе презентован је у Дигиталном омладинском центру, који ради у оквиру Градске библиотеке Нови Сад.

О раду установа културе из општине Ковачица говорили су Ана Жолнај  Барца, директорка Галерије наивне уметности, Светислав Закић, директор Музеја „Михајло Пупин“, Слободан Стевановски, директор Општинске библиотеке Ковачица, и Драгољуб Цуцућ, директор Регионалног центра за таленте.

Поред представљања рада установа, одиграна је и представа Историја великана у извођењу Фуада Табучића, по сценарију инспирисаним Пупиновом аутобиографијом.

Бранислав Атанацковић, председник Савета за културу, истакао је да је част представити се у европској престоници културе и изразио наду да ће ту ласкаву титулу у будућности понети и Ковачица.