(Фото: „Стил“ Ковин)

Ковин

Вања Удовичић, министар омладине и спорта посетио општину Ковин

ОМЛАДИНСКА ПОЛИТИКА НА ДЕЛУ

• Током боравка, министар је најпре посетио Дубовац, и у сали ОШ „Предраг Кожић“ поразговарао са ђацима и спортистима ФК „Јединство“

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић, у оквиру програма обиласка локалних самоуправа широм Србије, посетио је 4. марта и општину Ковин.

Министар Удовичић је најпре посетио Дубовац, и у сали ОШ „Прераг Кожић“ поразговарао са ђацима и спортистима ФК „Јединство“. За дубовачку школу стигла је донација у виду спортске опреме – голови и кошаркашке табле за фискултурну салу, мрежица за одбојку и 40 лопти  – за фудбал, кошарку, одбојку и рукомет. Младим фудбалерима „Јединства“ уручени су дресови. Министра и његове сараднике дочекали су у Дубовцу, поред руководства општине, које је предводила председница Сања Петровић, директорка школе Лидија Весели, председник Савета МЗ Дубовац Златко Тилић и председник ФК „Јединство“ Дејан Чабовић.

У наставку посете, министар Удовичић био је гост управе и играча ОФК „Колонија“ и женског ФК „Нова колонија“ у Ковину. Министра је дочекало неколико стотина грађана,  и комплетно руководство на челу са председницима женског, односно мушког фудбалског погона са Колоније, Драганом Трбановим и Јовицом Стојановићем. Они су га упознали са условима за рад и тренирање и посебно са жељом да се на локацији тзв. „друге рупе“ изгради још један  фудбалски терен. И спортистима са Колоније уручене су лопте и дресови.

Посету општини Ковин министар Вања Удовичић завршио је радним састанком у општини, којем су, уз председницу Сању Петровић, присуствовали председник СО Ковин Зоран Брадањи, помоћник председнице Ратко Мосуровић, начелница Општинске управе Јелена Чолаковић, руководилац јавних служби Стојанка Тасић и директор „Установе за спорт“, Дејан Јањевић. Било је речи о подршци за реновирање Хале спортова ОШ „Ђура Јакшић“, о презентовању спортских пројеката, а и представници општине и министар сагласни су да је потребно анимирати што више омладинских организација за учешће на конкурсима министарства у тој области.

„Веома сам задовољан данашњим разговорима и конкретним предлозима који су изнети како бисмо што ефектније решили главна питања у даљем процесу развоја система спорта и примени омладинске политике. Посебно ми је драго што се велики број омладине редовно бави спортом на свим нивоима – и што се у спортским клубовима у овом крају нарочита пажња поклања млађим категоријама. Са још већом посвећеношћу ћемо сарађивати и на примени циљева омладинске политике у овим општинама, укључујући и наставак стипендирања средњошколаца и студената кроз Фонд за младе таленте. Настављамо предано да радимо на реализацији свих кључних замисли из области омладине и спорта – у истом тиму, отворено и одговорно“, рекао је, између осталог, министар Удовичић у изјави медијима.

Према: Општински портал