Селеуш

Одржана успешна манифестација „Божићни посни дани“

ТАКО ТО РАДЕ ЖЕНЕ „МАРИЈЕ ПРИТЕ“

• Најлепша је била посна трпеза „Карловчанки“, а најбоље посно јело – дело је „Вредних руку жена Ковина“

У Селеушу је јуче, 15. децембра, одржана успешна кулинарска манифестација под називом „Божићни посни дани“, на којој су, сем удружења жена из општине Алибунар, учествале и њима драге гошће „Вредне руке жена Ковина“ из Ковина.

Манифестација посних кулинарских специјалитета, пригодни за четрдесетодневни божићни пост, одржана је у просторијама Румунске православне цркве, уз учешће и ученика ОШ „Братство јединство“, који су својим рецитацијама и песмама улепшали овај и те како интересантан и успешан „женски“ дан.

У справљању божићних посних специјалитета, сем организатора и домаћина, Удружења жена „Марија Прита“ из Селеуша и већ поменутих „Вредних руку жена Ковина“, учествовале су и жене УЖ „Бракос“ из Алибунара, УЖ „Милош Црњански“ из Иланџе, УЖ „Николичанке“ из Николинаца и УЖ „Карловчанке“ из Банатског Карловца.

Изузетно добро организована и посећена манифестација завршена је, дакако, проглашењем најуспешнијих, и то у две категорије.

За најлепшу посну трпезу проглашена је трпеза коју су понудиле „Карловчанке“, док су најбоље посно јело направиле „Вредне руке жена Ковина“.

Ануца Поткоњак, председница УЖ „Марија Прита“ из Селеуша, захвалила је свим учесницама ове успеле манифестације, позивајући их све на поновно дружење, и пре следећих „посних дана“. Она је изразила и посебну захвалност суорганизаторима, Општини Алибунар и председнику Душану Дакићу, ЈКП „Универзал“ и директорки Зорани Братић (иначе, Селеушанки), Центру за културу општине Алибунар и директорки Оливери Цицовић, као и Унији жена СНС и Данијели Лончар, њиховој „шефици“ и начелници Јужнобанатског управног округа.

СиБ

Пројекат „Општина Алибунар – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Алибунар.

Ставови изнети у пшодржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.