НЕПРОКОСНОВЕНА... Драгана Мирковић са Вањом Ранков, након уручивања признања

Вршац

Одржана свечаност Избора спортисте године Града Вршца за 2023. годину

ТАЕКВОНДИСТКИЊА ВАЊА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ

Најпрестижнија награда за најбољег спортисту Града Вршца за 2023. годину, припала је Вањи Ранков, чланици Таеквондо клуба Еурошпед“, светској и европској кадетској првакињи, која у последње две године није изгубила ниједну борбу

Синоћ је у препуној Конгресној дворани Центра Миленијум одржана свечаност Избора најбољег спортисте године Града Вршца за 2023. годину.

Најпрестижнија награда за најбољег спортисту Града Вршца за 2023. годину, припала је Вањи Ранков, кадеткињи Таеквондо клуба Еурошпед.

Вања Ранков није изгубила ниједну борбу у последње две године. Током протекле године постала је првакиња света на Светском првенству у Сарајеву, где су је прогласили и за најбољу такмичарку на свету за кадете. Једини је таеквондо такмичар у нашој земљи који има титулу првака света и двоструку титулу првака Европе, а на светској ранг листи већ две године држи прво место.

За најбољу екипу проглашен је Омладински фудбалски клуб Вршац, а специјално признање добили су Одбојкашки клуб Банат, Стонотениски клуб Вршац и Кошаркашки клуб Брег.
Најбољи сениор за ову годину је Стефан Симић, кошаркаш КК Вршац, а најбоља сениорка Уна Радак, чланица Стонотениског клуба „Вршац“.

Најпрестижнија спортска признања Града Вршца за 2023. годину уручила је градоначелница Вршца Драгана Митровић, која том приликом изјавила:

„Посебно ме радује, што је данас међу нама до сада највећи број младих нада вршачког спорта, а који ће у будућности представљати наш град како у нашој земљи, тако и широм света. Можда ће баш неки од вас једног дана са овог места понети и повеље најуспешнијих спортиста Града Вршца, а ја вам желим да наставите да се бавите спортом, да се радујете и да кроз спорт развијате нова пријатељства. Поносна сам што Град Вршац, као једна мала средина непрестано улаже у своје најсавременије спортске објекте као што су Центар Миленијум и Олимпијски базен, а такође паралелно гради нове и значајно унапређује постојеће капацитете у складу са највишим спортским стандардима, како би наша деца и млади спортисти могли да тренирају што више спортова. Тако је крајем прошле године у Гудурици завршена потпуно нова спортске сала, док је у Уљми у току завршна фаза изградње дворане која ће већ у првој половини ове године примити прве спортисте. 

У име Града Вршца и у своје лично име честитам свим овогодишњим добитницима награда, хвала вам за сва одличја која сте донели у свој град и желим вам још много нових успеха и трофеја у наставку спортске каријере. Град Вршац ће се увек поносити вама и пружити вам сву неопходну подршку“ – поручила је градоначелница Митровић..