Пландиште

Одржана 5. седница Скупштине општине Пландиште

БУЏЕТ ВЕЋИ ЗА ШЕСТ ОДСТО У 2021. ГОДИНИ

• За капиталне инвестиције – 17,6 одсто општинског буџета
• Ново: новчана помоћи студентима прве године мастер и докторских студија са територије Општине Пландиште

У петак, 18.12.2020. године, одржана је 5. седница Скупштине општине Пландиште, којој је председавао Горан Доневски, председник СО Пландиште.

Од укупно 47 тачака дневног реда, одборници су најпре разматрати Предлог Одлуке о буџету општине Пландиште за 2021. године. Буџет за 2021. годину је за 6 одсто већи од оног за 2020. годину и износи 550 милиона динара, у истом износу колики су и расходи.

У 2021. години ће се за капиталне инвестиције издвојити 17,60 одсто буџета, односно 96 милиона 840 хиљада динара.

Одборници су усвојили и Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Пландиште за период јануар-септембар 2020. године, као и одлуке о искњижавању података нефинансијске имовине и организацији Општинске управе Општине Пландиште.

Донете су и одлуке о локалним комуналним таксма, о боравишној такси,  која је убудуће износити  65 динара. Усвојене су и две стратегије, Стратегија управљања ризицима и Стратегија развоја социјалне заштите Општине Пландиште 2021-2025., затим Одлука о методологији формирања цене услуге помоћи у кући за децу са сметњама у развоју и њихове породице, о новчаној помоћи студентима прве године мастер и докторских студија са територије Општине Пландиште што представља новину када је реч о помоћи студентима, о одржавању улица, путева и других јавних површина у зимском периоду, о измени Одлуке о улицама, општинским и некатегорисаним путевима на територији општине Пландиште, о пијацама, као и о одржавању јавних зелених површина.

На последњој овогодишој седници, одборници су разматрали и усвојили и Одлуку ЈП „Полет“ о ценама комуналних услуга, као и планове рада и финансијске извештаје установа чији је оснивач Општина Пландиште.

Од кадровских питања, именован је нови члан Савета родитеља, нови члан Школског одбора ОШ „Доситеј Обрадовић“ Пландиште, као и нови члан УО ПУ „Срећно детињство“.

На крају седнице, одборницима се обратио Јован Репац, председник општине,  који је говорио о активностима и раду у текућој години, након чега је свима честитао предстојеће празнике.

Потом је председник Скупштине општине Горан Доневски  захвалио одборницима на сарадњи и учешће у раду Скупштине, честитајући им предстојеће празнике.

(Према: Општински сајт)

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.