Скупштина града Панчева
СТРУЧНОСТ... градоначелник Саша Павлов образлаже предлог за новог већника

Панчево

Одржана 33. седница Скупштине града Панчева

ГРБА НОВИ ВЕЋНИК ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

• Другим овогодишњим ребалансом буџет града Панчева увећан за преко 31 милион динара
Зденка Јокић, Ненад Ракић, Никола Стоилковић и Александар Стевановић именовани за директоре ЈКП „Грејање“, ЈП ГСА, Туристичке организације града Панчева и ЈКП „Хигијена“

 

У петак, 12. јула, одржана је 33. седница Скупштине града Панчева у овом сазиву на којој су одборници одлучивали о бројним тачкама дневног реда од којих се истичу оне које се тичу градског буџета и кадровских решења у граду.

Свакако најзначајнија одлука донесена на овој седници је именовање новог већника за пољопривреду, село и рурални развој. Уместо Зорице Репац, која је на овој функцији провела скоро три године, именован је Зоран Грба, из Секретаријата за пољопривреду, село и рурални развој Града Панчева. Градоначелник Саша Павлов се захвалио сада већ бившој већници на сарадњи, а предлог Грбе за новог већника образложио његовом стручношћу по којој га знају сви у Градској управи. Павлов је изразио наду да ће и са новим већником сарадња бити веома добра.

Скупштина града је на овој седници усвојила и други по реду ребаланс буџета за ову годину. Заменик градоначелника задужен за економију Предраг Живковић је одборницима напоменуо да изворни и други приходи града дају реалне основе да се повећа и буџет града Панчева: – Имајући све у виду, изворне, класичне приходе као и приходе по посебним прописима и сопствене приходе индиректних буџетских корисника, као и кредитно задужење, имамо повећање од 31 милион и 318 хиљада динара, па буџет сада износи пет милијарди 785 милиона и 265 хиљада динара – рекао је он и додао да ће средства, поред инвестиција, које су планиране да се финансирају из кредитног задужења, отићи градским предузећима, и то 105 милиона АТП-у, 40 милиона ЈКП „Зеленилу“, 30 милиона ЈКП „Младост“, као и 4,2 милиона за повећање зарада запослених у ПУ „Дечја радост“ и још шест милиона за сузбијање комараца.

Поред ребаланса, одборници су усвојили и одлуку о кредитном задужењу, као и одлуку о стратегији за привлачење инвеститора од 2019. до 2023. године. Како је рекао Жељко Сушец, шеф одборничке групе СНС у панчевачкој Скупштини, та стратегија представља низ економских мера које ће побољшати економску атмосферу у граду, а која, осим великих, страних инвеститора акценат ставља и на развој малих и средњих предузећа у Панчеву.

Скупштина града Панчева је на овој седници усвојила и један амандман на ребаланс буџета, по коме су издвојена средства за реконструкцију, односно асфалтирање Улице Јована Дучића у Омољици.

Одборници су усвојили и измену Статута града Панчева по којој је за Катастарску општину Војловица уведен и мађарски као службени језик, а измењена је и одлука о Заштитнику грађана града Панчева, којом је овој институцији промењено име у Омбудсман града Панчева. Скупштина је донела и одлуку о празницима по којој је Град Панчево, на предлог управе Храма успења Пресвете Богородице у Панчеву добио своју славу – Велику Госпојину.

На крају седнице одборници су донели низ кадровских решења за предузећа и установе међу којима се издвајају решења о престанку в. д. статуса директора појединих градских предузећа и њихово именовање за мандат од четири године. Тако је Александар Стевановић именован за директора ЈКП „Хигијена“, Зденка Јокић за директорку ЈКП „Грејање“, као и Ненад Ракић за директора ЈП ГСА и Никола Стоилковић за директора Туристичке организације Панчева.

                                                                                                                          И. В.