ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“... у плану реконструкција и доградња фиискултурне сале

Опово

Одржана 24. седница Скупштине општине Опово

БУЏЕТ У 2019. ГОДИНИ 521.603.000 ДИНАРА

• У периоду од 2019. до 2021. предвиђено је више капиталних инвестиција у свим местима општине Опово

Последњи радни сусрет одборника Скупштине општине Опово у овој години, 24. у овом сазиву,  протекао је у усвајању Одлуке о буџету Општине Опово за 2019. годину и одлучивању о неким кадровским питањима.

Предлог Одлуке о буџету образлагали су  Славко Манчев, руководила Одељења за привреду и финансије и Јелена Петровић, начелница Општинске управе.

По том предлогу, који су одборници рутински прихватили, пројектовани буџет за 2019. годину износи 521.603.000 динара, од чега 278.354.000 динара су текући приходи и примања буџета, а 243.249.000 динара су, заједно са пренетим средствима из претходне године, приходи и примања из дугих извора финансирања.

Одборницима се обратио и др Зоран Тасић, председник оптине, који је истакао да се ове године завршава реализација буџета од преко 600.000.000 динара,, штоје готово три пута већи износ од реалних прихода, док ће буџет за 2019. бити два пута већи од реалних прихода. „Реализацијом пројекта изградње пута Опово – Дебељача, који планирамо да завршимо до краја наредне године, буџет ће бити близу милијарде“, рекао је председник Тасић, истичући добру сарадњу са републичким и покрајинским органима власти и најављујући нове грађавинске пројекте и отварање нових радних места у 2019. години.

Након што су усвојили и неке одлуке из сфере социјалне заштите и области права коришћења непокретности, одборници су усвојили и Програм пословања ЈКП „Младост“ за 2019. годину.

На крају седнице било је и кадровских одлука. Тако је изабрана нова Изборна комисија Општине Опово, и то у следећем саставу: Јелена Каначки, члан, Наташа Бугарин, заменик члана,  Ивана Влах, члан, Виолета Лекић, заменик члана, Ивана Влах, члан, Горан Дивљачки, заменик члана, Драган Петров, члан, Саша Јованов, заменик члана, Наташа Воденичар, члан, Љубина Брадоњић, заменик члана, Јован Вакаресков, члан, Николета Бена, заменик члана и Радмила Максимовић, председница и Анкица Јожика, заменик председника. Секретар Комисије је Јелена Петровић, а заменик секретара Иван Фогл.

Изабрани су чалнови и заменици Општинског савета родитеља, а нови члан Управног одбора Дома здравља је Марија Попов из Опова.

•••

У периоду од 2019. до 2021. године у општини Опово предвиђено је неколико капиталних пројеката. Ево неких: реконструкција водоводне мреже, завршетак изградње пута Опово – Дебељача, изградња парка за бицикле у СРЦ Опово, асфалтирање улица у Сефкерину, изградња игралишта у баранди, реконструкција и доградња фискултурне сале ОШ „Доситеј Обрадовић“, реконструкција школе у Сакулама…

Пројекат: „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.