НА ЈЕДНОЈ СТРАНИ, НА ДРУГОЈ... са последње овогодишње седнице СО Алибунар

Алибунар

Одржана 27. седница Скупштине општине Алибунар

ПРИХОДИ И РАСХОДИ  ЗА 2019. У ДИНАР ИЗЈЕДНАЧЕНИ

• Одборници одбили потвђивање мандата одборника бившем председнику општине Предрагу Белићу

У четвртак, 20. децембра, одржана је 27. седница Скупштине општине Алибунар, последња у овој години.

На  седници, којој је председавао председник СО Неђељко Коњокрад, донето је 15 одлука, од којих истичемо оне које су изазвале највеће интересовање одборника и јавности општине Алибунар.

Најпре, два решења:

• Решење о одбијању потврђивања мандата Предрагу Белићу  из Банатског Карловца за одборника Скупштине општине.

• Решење о одбијању потврђивања мандата Бошку Тијанићу из Владимировца за одборника Скупштине општине.

Одборници су потом донели Одлуку о буџету општине Алибунар за 2019. годину. Том одлуком, укупни приходи и примања буџета планирана су у износу од 812. 427.323 динара, а укупни расходи у износу од  812.427.323 динара, што значи у истом износу као и приходи. Карактеристика буџета за наредну годину је да је он првенствено развојни, и то највише у области инфраструктуре, али и да успешно сервисира све директне и индиректне кориснике буџета Општине Алибунар.  Донета је и Одлука о реализацији буџета општине Алибунар у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите у 2019. години.

Скупштина општине донела је и Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за именовање директора Јавног аутотранспортног предузећа „Алибунар“ Алибунар и утврђивање текста Јавног конкурса за именовање директора Јавног аутотранспортног предузећа „Алибунар“ Алибунар..
На 27. седници СО донето је и Решење о давању сагласности за извођење радова на земљишту у јавној својини општине Алибунар инвеститору „Телеком Србија“ а.д. Београд. Решењем се даје сагласност предузећу „Телеком Србија“ Београд за изградњу ПЕ цеви за повезивање „Орион Телекома“ на ТК инфраструктуру у насељеном месту Селеуш.
Скупштина општине Алибунар донела је Решење о давању сагласности за извођење радова на земљишту у јавној својини општине Алибунар инвеститору „НИС“ а.д. Нови Сад. Решењем се даје сагласност предузећу „НИС“ а.д. Нови Сад да на земљишту у јавној својини општине Алибунар врши извођење радова на изградњи цевовода за транспорт флуида од истражне бушотине у Локвама.

Одборници су донели и неколико решење о сагласности на финансијске планове и планове рада буџетских корисника.

И. В.

Пројекат „Алибунар јуче и данас – оно што остаје“ суфинансира Општина Алибунар.