Бела Црква

Одржана 2. седница Скупштине општине Бела Црква

САША БРАНИСАВЉЕВИЋ НОВИ ВЕЋНИК

• Верификовани мандати новим одборницима са листе „Александар Вучић – За нашу децу“ – Матеји Микљи, Зорици Бурмуџији и Ивици Трбаносу

Одборници Скупштине општине Бела Црква састали  су се други пут, у петак, 11. септембра, на седници којој је председавао Марјан Алексић, председник Скупштине општине.

Пре почетка  разматрања шест тачака дневног реда, Марјан Алексић је упознао одборнике да су до почетка седнице формиране три одборничке групе: Српске напредне странке, Војвођанско фронта и Савеза за Белу Цркву, Врачев Гај, Кусић, Јасеново, Крушчицу, Гребенац, Дупљају, Банатску Паланку, Црвену Цркву, Кајтасово, Добричево, Банатску Суботицу, калуђерово и Чешко Село.

У оквиру прве тачке дневог реда верификовани су мандати новим одборницима са изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“ – Матеји Микљи, Зорици Бурмуџији и Ивици Трбаносу.

Потом је, на предлог Виолете Симић, председнице општине, а након спроведеног поступка тајног изјашњавања одборника, Слободан Краварски разрешен функције члана Општинског већа, да би на његово место био изабран Саша Бранисављевић из Кусића.

Трећу тачку дневног реда, Предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Бела Црква за 2019. годину, са извештајем независног ревизора, образложила је Алма Саватовић, начелница Одељења за финансије и друштвене делатности општине Бела Црква.

Убедљивом већином гласова усвојен је завршни рачун општине Бела Црква за 2019. годину,  као и Извештај о извршењу буџета општине Бела Црква за период од 1. јануар 2020 до 30. јун 2020. године.

„У складу са законским обавезама данас смо усвојили две најзначајније одлуке, а то је Одлука о завршном рачуну буџета општине Бела Црква за 2019. годину са извештајем независног ревизора, као и Одлуку о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Усвојена је Одлука о утврђивању мреже васпитно-образовних група деце у Предшколској установи „Анђелка Ђурић“ Бела Црква са бројем уписане деце у вртићима. Имали смо велику подршку одборника у раду, што је убрзало саму седницу и све је протекло у најбољем реду“, рекао је председник СО Бела Црква Марјан Алексић.

У оквиру 6. тачке дневног реда – Избори и именовања, одборници су именовали чланове више савета и комисија општине Бела Црква.

Иначе, све одлуке на 2. седници СО донете су уз подршку одборника Војвођанског фронта, а тим поводом је Сандра Ристић, шефица ове одборничке групе,  истакла  изузетну  сарадњу са извршном влашћу Општине Бела Црква.

(Фото: БЦ инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.