Панчево

Захваљујући „Пантранспорту“ Панчево има најквалитетнији јавни превоз у Србији

ПОУЗДАНО, ЧИСТО, А ЦЕНЕ НЕПРОМЕЊЕНЕ

• Путем јавно-приватног партнерства набављено је 60 нових, еколошких аутобуса, а Панчево је постало први град у Србији који има потпуно нове аутобусе у јавном превозу

Услугу јавног превоза у градском и међумесном превозу у Панчеву од 15. јуна 2020. године преузело је новоосновано предузеће “Пантранспорт”, након што је престало да постоји предузеће ЈКП „Аутотранспорт“ Панчево. Ново предузеће формирано је у оквиру јавно-приватног партнерства у области јавног превоза између конзорцијума домаћих превозника и Града Панчева.

За прва три месеца пуно је урађено, ако се узме у обзир да је „Пантранспорт“ потпуно ново предузеће. Купљено је 60 нових аутобуса, са највећим могућим степеном еколошке заштите. Ниво емисије штетних гасова одговара стандарду „Еуро 6“ како код гасних возила, односно возила на компримовани природни гас, тако и код дизел возила. Путници су добили много – пре свега поуздан превоз у чистим возилима, а по непромењеним ценама.

„О томе се раније могло само сањати да имате оператера односно пружаоца услуга превоза који има апсолутно 100% нови возни парк. Грађани ће имати и више него поуздан превоз, нова возила која ће лети бити расхлађена, а зими загрејана. Тарифну политику прописује Град Панчево. Ипак, у том погледу се ништа није променило. Цене су остале исте. Сматрамо да у овом тренутку није потребно повећавати их. Показали смо и доказали да се и са тим ценама може пружити квалитетна услуга, само што је овога пута пружамо са потпуно новим возним парком и то грађани препознају“, каже Радомир Видојевић, директор Пантранспорт-а.

Од 1. септембра „Пантранспорт“ примењује зимски ред вожње на свим линијама градског, приградског и међумесног саобраћаја. На главној магистралној линији према Београду већ од 24. августа аутобуси саобрачају максималним капацитетом, као у најбољим временима.

Градска линија 2 Котеж 1-Центар-Долово: поласци су на сваких сат времена у периоду од 05.30 до 22.30 часова. Градска линија 3 Јабука-Фабрика авиона-Стари Тамиш: поласци из Јабуке су на сваких 30 минута у периоду од 05.00 до 17.00 часова, након тога на сваких 60 минута. Поласци из Старог Тамиша су на сваких 30 минута у периодима од 05.00 до 08.00 часова и од 12.00 до 17.00 часова а између јутарњег и поподневног вршног оптерећења и после поподневог вршног оптерећења на сваких 60 минута. Градска линија 4 Центар-Минел и градска линија 6 Центар-Стрелиште-Војловица: поласци су на 30 минута у периоду од 04.30 до 20.30 часова, а након тога на сат времена. Градска линија 14 Котеж 2-Центар-Омољица: поласци су на 30 минута у периоду од 05:20 до 20.20 часова а након тога на сат времена.

„Пантранспорт“ је од првог дана пуно урадио и на пољу дигитализације пословања, пратећи актуелне трендове у тој области. Уговорна обавеза је била да у року од годину дана од почетка пословања уведу нов систем наплате карата у возилима. Међутим, нови систем издавања електронских месечних карата уведен је већ 25. јула. Уређаји за продају карата налазе се код возача или кондуктера, а путници се морају валидирати како током уласка, тако и током изласка из возила, да би карта могла да се наплати.

На месечним картама су унети подаци о власнику карте и о самој карти (категорија, период важења и слично). Карта на себи има фотографију власника (корисника). Месечне карте купљене за цео месец су временски ограничене и период важења им је од првог до последњег дана у месецу. Месечне карте купљене за пола месеца важе од 01-ог до 15-ог у месецу односно од 16-ог до последњег дана у месецу. Подразумевају неограничен број путовања у изабраним зонама и релацијама у одређеном временском периоду. Путник користи ту карту док не истекне дефинисани период, а након тога се карте могу продужавати односно допуњавати и поново користити. Продаја месечних карата почиње 25-ог текућег месеца за наредни месец. У току продаје месечних карата, радно време шалтера је од 06.00 до 20.00 часова, радним даном и суботом.

Више информација о реду вожње, али и пословању овог предузећа можете пратити на сајту www.pantransport.rs

О KOМПАНИЈИ
Предузеће „Пантранспорт“ формирано је у оквиру јавно-приватног партнерства у области јавног превоза између Града Панчева и групе компанија које чине Привредно друштво „Сага транс“ д.о.о. Београд, предузеће за унутрашњу и спољну трговину „Думецо“ д.о.о. Београд, Друштво за саобраћај, туризам и трговину „Транс-југ“ д.о.о. Обреновац. Предузеће „Пантранспорт“ тренутно запошљава 165 радника.

 

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево