ДОБРО ЈЕ... више пара у буџету – више нових пројеката

Пландиште

Одржана 19. седница Скупштине општине Пландиште

НОВИМ РЕБАЛАНСОМ У НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

· Новим ребалансом општински буџет увећан је за 119.171.000 динара, што ће омогућити реализацију две значајне инвестиције

На јуче одржаној 19. седници Скупштине општине Пландиште, којој је председавао Горан Доневски, председник СО, 13 присутних одборника одлучивало је о новом, другом, ребалансу буџета.

Изменом Одлуке о буџету општине Пландиште за 2022, годину, којом ће се планирани буџет, после првог ребаланса, увећати за 119.171.000 динара, обезбеђују се средства за реализацију две значајне инвестиције на територији општине Пландиште. Једна је изградња водоводног чворишта у Маргити, што је, после Пландишта, Велике Греде и Хајдучице, четврто насељено место које ће решити проблем са водом, а друга инвестиција су радови на изградњи капеле у Хајдучици, чији се завршетак посла очекује до краја ове године.

Другим ребалансом општински буџет је стигао до цифре од 772.536.000 динара, што сигурно није последња цифра у овој години.

После усвајања ребаланса буџета, одборници су одлучивали о томе коме ће поверити посао на одржаваљу постојећих и изградњи нових дечјих игралишта. Није било изненађњења: тај захвални и и те како корисни посао за децу и њихове родитеље биће поверен ЈП „Полет“, који се својим досадашњим радом доказао да је увек на линији остваривања управо јавног интереса.

У прилог томе иде и чињеница да су одборници Скупштине општине, одмах после тога, именовали Мирослава Петровића за директора тог јавног предузећа, на период од четири године, који је и до сада био тој функцији, али у в. д. статусу.

Деветнаестој седници Скупштиен општине, као и на претходних 18, присуствовали су Јован Репац, председник општине, Душан Ћурчић, заменик председника општине и Александра Одавић Мак, начелница Општинске управе. Нису имали превише посла, све одлуке усвојене су једногласно.

                                                                              (Старт 013)

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.