Одржана 22. седница Скупштине града Панчева ПАНЧЕВО ПОСТАЈЕ ГРАД БУДУЋНОСТИ

Панчево

Одржана 22. седница Скупштине града Панчева

ПАНЧЕВО ПОСТАЈЕ ГРАД БУДУЋНОСТИ

· На 22. седници Скупштине града усвојен је План развоја града Панчева за период од 2022. до 2028. године а дошло је и до промене на челу ЈКП „Грејање“ тако да је уместо Зденке Јокић за в. д. директора именован Предраг Живковић, досадашњи већник

Данас, 15. јула одржана је 22. седница Скупштине града Панчева у овом сазиву којој је председавао Тигран Киш, председник Скупштине града. На овој седници пред одборницима се нашло преко 60 тачака дневног реда међу којима је најзанимљивија ако не и најважнија одлука о важном стратешком документу којим се дефинише развој Града у наредних седам година.

Прва тачка дневног реда тицала се предлога Плана развоја града за период 2022-2028. године, стратешког документа којим се дефинише развој Града Панчева у наредних седам година.

Маја Витман, градска менаџерка, образлажући овај стратешки документ напоменула је да је то документ од највеће важности за Град Панчево и да се њиме дефинишу, како садашње стање тако и све будуће активности али и визија развоја Града и наравно, сви јавни послови од интереса за грађане Панчева и насељених места. По њеним речима, у односу на претходни период, у Панчеву се привреда опоравила, запошљавање више није проблем а Панчево постаје град будућности.

– Данас у Панчеву не ради само онај који не жели и нама, као градској власти, најважније је даље улагање у образовање, промовисање техничких школа, али и Гимназије и свих осталих смерова уз, улагање у здравство, школство, константно смањење листе чекања у вртићима, унапређење комуналног сектора, што је резултат политике иза које стоји Српска напредна странка са својим председником. Град ће наставити даље таквим развојем, кроз реализацију пројеката, средњорочних планова и акционих планова дефинисаних овим документом – нагласила је Маја Витман.

Слободан Мијаиловић, члан Координационог тима који стоји иза Плана развоја, присутнима је представио најважније тачке овог документа: привредни и социјални развој, инфраструктура, заштита животне средине, комунална делатност и програмско буџетирање уз веома значајну новину, могућност мониторинга, праћења остварених резултата коју, за разлику од претходних сличних докумената, овај План развоја уводи као обавезну ставку.

Одборници су, кроз другу тачку дневног реда усвојили и План генералне регулације за сектор 8, Петрохемија-Азотара-Рафинерија, у насељеном месту Панчево.

Директор ЈП „Урбанизам“ Славе Бојаџијевски је нагласио важност и комплексност овог документа пошто се њиме дефинише даљи развој јужне индустријске зоне и привредних субјеката који у њој раде, уз заштиту животне средине, наравно.

Трећом тачком дневног реда је измењена Одлука о извршним органима града Панчева што је, како је напоменуо градоначелник Панчева Александар Стевановић, изнуђена одлука, пошто је већник Предраг Живковић јуче поднео да би данас уместо Зденке Јокић био именован за в. д. директора ЈКП „Грејање“ на годину дана.

Кроз обједињену расправу, Скупштина града Панчева је на овој седници разрешила бивше и именовала нове чланове школских одбора свих основних и средњих школа које раде на територији Града Панчева.

                                                                                        (Старт 013)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево