Бела Црква

Одржана 15. седница Скупштине општине Бела Црква

УШЋЕ“ КОНАЧНО РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

• Одборници су, између осталог, прихватили предлог Скупштине друштва „Ушће“ о преносу оснивачког права са Општине на Републику Србију, као последње водопривредно предузеће у Војводини чији је оснивач Општина

Пред одборницима Скупштине општине Бела Црква, на њиховом 15. заседању у овом сазиву, одржаном 9. јуна, било је пет тачака дневног реда.

Најпре су то биле тачке дневног реда које су се тицале извештаја о раду јавних предузећа у 2021. години, а чији је оснивач Општина Бела Црква, а то је ДЈУП „Белоцркванска језера“,

с обзиром на чињеницу да дошло до статусних промена, односно спајања јавно-комуналних предузећа.

Извештај је поднео Мирослав Ступар, в. д. директора „Белоцркванских језера“, који је говорио и о усклађености планираних и реализованих активности овог предузећа у првом тромесечју ове године, што ће, како је најавио, бити пракса и убудуће.

Сем овог, одборници су усвојили и извештај о раду Водопривредног друштва „Ушће“, као и предлог одлуке о преносу оснивачких права Општине над овим предузећем на Републику Србију.

Добили смо одлуку Скупштине друштва „Ушће“ д.о.о. где они предлажу оснивачу, односно Општини Бела Црква, да се покрене поступак преноса оснивачких права са Општине Бела Црква на Републику Србију. У образложењу се новоди да је Влада Републике Србије још 2015. године преузела оснивачка права свих других војвођанских водопривредних друштава и да би било ефикасније да и ми, као последњи у Војводини, пренесемо оснивачка права на Републику Србију. Овом Одлуком се покреће тај поступак и даље у сарадњи с Републиком Србијом требало би да окончамо тај процес“, истакла је Јадранка Милосављевић, секретар СО Бела Црква, образлажући предлог Скупштине друштва „Ушће“ д.о.о. пред одборницима Скупштине општине.

На крају седнице, као и обично, а резимирајући ток 15. седнице, одборницима се обратио Марјан Алексић, председник Скупштине општине.

У складу са законском обавезом, данас смо разматрали извештаје о раду свих јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина Бела Црква, за 2021. годину. Сви извештаји су усвојени једногласно, од стране 22 одборника колико их је било присутно на данашњој седници. Рад седнице је протекао у најбољем реду. Било је речи о предстојећем Белоцркванском карневалу који почиње 20. јуна и трајаће седам дана. Имаћемо госте из земље и региона, позивамо све да дођу у Белу Цркву да се лепо проведу и уживају у карневалској поворци и програму који је Општина Бела Црква спремила током карневалских дана”, истакао је Марјан Алексић, председник СО Бела Црква.

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.