ШКОЛСКИ СПОРТ... то је оно што се у Опову подржава и подстиче

Опово

Одржан међушколски турнир у баскету 3 на 3

СПОРТОМ У НОВЕ ИЗАЗОВЕ, ТО ЈЕ ТО!

• У конкуренцији баскеташа, прво место припало је основцима „Исидорине“ школе из Панчева, а међу девојчицама најбоље су биле баскеташице оповачке „Доситејеве“ школе

У оквиру потребе развоја и афирмације школског спорта, како би се млади што пре почели уклапати у спортски амбијент, на њега се навикавати, а зашто да не, и с њим живети, у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Опову, одржан је мини турнир у баскету 3 на 3.

На турниру су, осим основаца из „Доситејеве“, учествовали и дечаци из панчевачке ОШ „Исидора Секулић“ и ковинске ОШ „Ђура Јакшић“, док су се у конкуренцији девојчица, поред младих Оповчанки, надметале и њихове вршњакиње из ОШ „Бранко Радичевић“ Панчево и ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин.

А после завршеног турнира, Милош Марков, председник Општине Опово, најбољима је поделио медаље.

У конкуренцији дечака, најбољи су били баскеташи ОШ „Исидора Секулић“ Панчево, друго место припало је Ковинцима, а трећи су били домаћини – основци из Опова.

Међу девојчицама, за разлику од њихових другова, „Доситејевке“ су биле најбоље, сребро је припало, као и дечацима, баскеташицама „Змајеве“ школе из Ковина, док су треће биле такмичарке „Исидирине“ школе из Панчева.

Поред Милоша Маркова, председника општине, младе баскеташе и баскеташице поздравили су и Ненад Јосић, председник Скупштине општине Опово и Славиша Мишков, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.