ДОБРЕ ВЕСТИ... Александар Стевановић на 35. седници Скупштине града

Панчево

Акценти са 25. седнице Скупштине града Панчева

С НОВОМ ГОДИНОМ СТИЖЕ И „ПАНВОЗ“

• Александар Стевановић, градоначелник најавио да ће „Панвоз“ бити основан и да ће почети да саобраћа од 1. јануара 2023. године
• Панчевци ће имати три поласка у јутарњим сатима и…

На 25. седници Скупштине града, којој је председавао Тигран Киш, председник, одборници су усвојили неколико значајних одлука, које се тичу обновљивих извора енергије, цена непокретности, пореза на имовину у 2023. годину, као и финансијске подршке породицама са децом и регресирању трошкова превоза студената, а била је и једна значајна најава за путнике на релацији Панчево – Београд и обрнуто.

Ево шта је на неке од тих тема рекао Александар Стевановић, градоначелник Панчева:

Усвајањем Одлуке о регресирању трошкова превоза ћемо дефинисати јасна правила ко и како од студената и ђака који живе у Панчеву, а школују се на територији друге локалне самоуправе, могу да добију средства од Града на име регреса превоза. Консултовали смо се и са Министарством просвете и Секретаријатом за образовање АП Војводине јер делимично суфинансира превоз ученика и студената Панчева. Након усвајања ове одлуке у најкраћем року расписаћемо конкурс за остваривање права студената и ученика на регрес за превоз. Подсетићу да Град регресира превоз за 13 различитих социјалних категорија становника, за труднице, ветеране, пензионере.

Такође, могу да најавим да ће „Панвоз“ бити основан и почети да саобраћа од 1. јануара 2023. године. Панчевци ће имати три поласка у јутарњим часовима из Панчева ка Дунав станици у Београду и три поласка у поподневним сатима с Дунав станице ка Панчеву. Не фаворизујемо ниједног превозника, већ помажемо нашим суграђанкама и суграђанима који ће бирати на који начин ће се превести до Београда. За сад постоји шест аутобуских превозника који возе из Панчева ка Београду, а од следеће године на располагању биће и воз“ – најавио је градоначелник Стевановић.

Поменућемо и измене одлуке која се тиче јавно-приватног партнерства и изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији Града Панчева, о чему је говорила Маја Витман, градска менаџерка:

Уговор о јавно-приватном партнерству у области уређења путева и путне инфраструктуре омогућава узимање у обзир и ванредне ситуације или непредвиђене околности, те због тога и предлажемо овај Протокол о променама. Улица братства-јединства је веома важна за становнике Војловице, како бисмо извели радове у дужини од 1.400 метара, ширине три метра, у наредној години, у делу пресек Братства-јединства до Гробљанске, а остали део улице да третирамо поступком рехабилитације, потребно је да Скупштина усвоји Протокол о променама како би се тај посао завршио. Током следеће године биће завршена и реконструкција улица Патријарха Чарнојевића, Светозара Шемића, као и Јосифа Маринковића“ – напоменула је Маја Витман.

(Фото: Град ПА)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево