ДО СЛЕДЕЋЕГ ВИЂЕЊА... Драгана Митровић са награђеним учесницима „Винофеста“

Вршац

Одржан 15. по реду „Винофест“

ДО ВРШЦА ПУТЕВИМА ВИНА

• Вино је неотуђиво део вршачке традиције и зато имамо обавезу да ту традицију баштинимо, истакла  је градоначелница Драгана Митровић, на отварању овогодишњег “Винофеста“

И овогодишњи фестивал вина „Винофест“ одржан је у Вршцу, на Тргу Светог Теодора Вршачког, уз учешће 40 винара из целе Србије, и уз промоцију туристичке понуде војвођанских туристичких организација.

Поред могућности да по повољним ценама пробају чак 200 различитих вина, посетиоци „Винофеста“ имали су прилику да уживају и у гастрономским специјалитетима, али и разним другим културно-уметничким садржајима.

„Винофест“ је отворила Драгана Митровић, градоначелница Вршца, која је том приликом истакла да је „вино неотуђиви део вршачке традиције“.

„Вршац је већ вековима град вина и зато имамо и неку врсту обавезе да ту традицију баштинимо. Посебно ме радује што је ове године Винофест по први пут на отвореном простору. Што смо, на неки начин, изашли међу људе и на наш градски трг. Верујем да је ово један нови корак у развоју Винофеста и да ће сваке године све више напредовати.“ напоменула  је Драгана Митровић у свом обраћању винарима и присутним посетиоцима.

Најбоља вина награђена су Великом златном и Златном медаљом за квалитет, а свеукупни победник овогодишњег скупа винара из целе Србије је Радионица вина „Иваниш“ из Инђије, и вино Шардоне 2020, ексклузивни производ ове познате радионице вина.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.