ТО СУ ОНЕ... „Јаношичанке“, жене које стварају бренд, не само свог места и своје општине

Јаношик

Одржани 12. „Дани вишње“ , све посећенија манифестација у општини Алибунар

СЕЛО КОЈЕ СЕ ПО ЖЕНАМА И ВИШЊАМА ПРЕПОЗНАЈЕ

• Већ традиционална манифестација одржана је у непосредној организацији Удружења жена „Јаношичанке“, а уз подршку локалне самоуправе општине Алибунар

Наченица Јужнобанатског управног округа Марина Томан и председница Општине Алибунар Зорана Братић отвориле су овогодишњу туристичко-кулинарску манфестацију „Дани вишње“, која је ове године одржана по 12. пут.

Удружење жена „Јаношичанке“, жене које предано чувају дух и смисао словачке традиције, и ове године су, уз подршку локлане самоуправе општине Алибунар, презентовале своје уникатне производе од вишње, по рецептури само њима знаној, тако да је, како су то истакле и Марина Томан и Зорана Братић, ова манифестација на најбољем путу да постану пропзнатљиви брнд, не само алибунарске општине, него и АП Војводине.

„Данима вишње“, како је то већ постало уобичајено, присуствовале су и колегинице „Јаношичанки“, удружења жена из више јужнобанатских места, тако да је простор на коме је одржана манифестација био изузетно богат понудом најразноврснијег садржаја, а сваки од њих  је вредних и јединствених женских руку дело, из мултикултуралне општине Алибунар и још мултикултуралнијег Јужнобанатског управног округа.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Алибунар – грађанин у функцији актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.