ДА СЕ ЗНА... није важно ко је победио, важно да су жене на селу - жене на свом терену

Врачев Гај

Обележен Међународни дан жена на селу

ВРЕДНЕ РУКЕ, НЕ САМО БЕЛЕ ЦРКВЕ!

• Поред излагања ручних радова и разних сувенира, у такмичарском делу програма, оном гастрономском, за најукуснију проју проглашена је проја коју су направиле „Вредне руке Беле Цркве“, али то није најважније…

Да је Генерална скупштина Уједињених нација, 2007. године, прогласила 15. октобар за Међународни дан жена на селу, међу реткима који су се тога дана сетили и на одговарајући начин га обележили је и Удружење жена „Дан и ноћ“ из Врачев Гаја.

Чланице тог удружења, под покровитељством Општине Бела Црква, Дан сеоских жена обележиле су у заједно са удружењима жена са територије белоцркванске општине, богатом понудом ручних радова и сувенира, као и такмичењем у справљању најукусније и најбоље проје.

Свечаном дану сеоских жена у Врачев Гају присуствовала је и Виолета Симић, председница Општине Бела Црква, која је након завршеног такмичарског дела програма, домаћицама које су, по оцени компетентног жирија, направиле најбоље проје, поделила пехаре и дипломе, са израженим жељама да ова манифестација постане традиционална.

И за крај, што је мање важно од саме чињенице да су се жене са села среле на свој дан, међународни празник, и обележиле га на пригодан начин, онакав какав би требао да буде у свакој ситуацији, као жене које знају и умеју, и које то што хоће и ураде, ево и која су удружења жена била најуспешнија у такмичарском делу, у „пројади“.

Не неочекивано, за најбољу проју проглашена је проја коју су, за ову прилику, направиле „Вредне руке Беле Цркве“, док су друго, односно треће место, освојиле, са не мање вредним рукама, представнице удружења жена „Трешњар“ из Калуђерова и „Нера – Кусић“ из Кусића.

(Фото: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.