У ИМЕ ОПШТИНЕ... Сања Петровић, председница Општине Ковин

Ковин

Обележен 4. јул, празник бораца, као и 80 година од подизања устанка у 2. светском рату

НЕМА ЧАСНИЈЕ ОБАВЕЗЕ ОД ОДБРАНЕ ОТАЏБИНЕ

• Нама остаје да млађим генерацијама укажемо на величину победе над фашизмом и да се трудимо да сазнају о свему што се дешавало пре 80 година – истакао је Благоје Богдановић, председник ОО СУБНОР-а  Ковин

Општинска организација СУБНОР-а Ковин, у сарадњи са локалном самоуправом, на пригодан начин обележила је  4. јул, празник бораца, као и  80. годишњица  свенародног устанка против фашистичке окупације у Другом светском рату.
Тим поводом, венци и цвеће положени су и крај спомен обележја Отворена књига, посвећеног страдалима у ратним сукобима 1991-1999, као и крај споменика руском пилоту Николају  Ускову.

У име општине Ковин, венце је положила Сања Петровић, председница општине.

Иначе, 4. јул је био државни празник ФНРЈ, СФРЈ и СРЈ, од 1956. до 2001. године, и обележавао се као Дан борца, дан када је на седници Политбироа ЦК КПЈ, 4. јула 1941. донета одлука о подизању устанка против окупатора.
На централном месту, крај Споменика палим борцима НОР-а, присутнима се обратио Благоје Богдановић, председник ОО СУБНОР Ковин, који је, између осталог, поручио: „Целокупна борачка организација ове године са поносом обележава 80. годишњицу устанка у Србији, када је наш народ одлучно рекао не фашизму и кренуо у дуг ратни пут. Овогодишњим свечаностима посебно доприноси чињеница да је председник Републике Александар Вучић покровитељ манифестација. Као веома важно истичемо достигнуће борачке организације што је прошле године донета одлука да се под окриљем традиција обухвате сви ослободилачки ратови Србије, као својеврсна друштвена обавеза, али пре свега као част: нема часније обавезе од одбране отаџбине.

У ИМЕ БОРАЦА… Благоје Богдановић, председник ОО СУБНОР-а Ковин

Нама остаје да млађим генерацијама укажемо на величину победе над фашизмом и да се трудимо да сазнају о све оно што се дешавало пре 80 година, како би се правилно опходили према садашњости и како бисмо имали будућност у слободи“, истакао је Богдановић.

(Фото: Опш. сајт)